bertrandopdebromo

2024 life design keuzes

Jaarlijks ga ik een dagje zitten en herijk mijn voornemens voor de komende jaren. Ik heb dat ooit (in 2020) opgesplitst in vier kleuren: groen (duurzaam), grijs (duurzaam gezond blijven), Blauw (schrijven) en paars (cultuur). Van de laatste maak ik geen plaatje, want dit is hoofdzakelijk literatuur lezen. Dit jaar staat Italië op de agenda voor mijn 100 boeken challenge. Lees hier wat ik daar in 2024 aan doe.

Groen

Duurzaam, klimaatactivist, dat zit hem de komende jaren vooral in het werk, voor en bij Windesheim. Ik heb de Educator for Sustainable Development positief afgesloten. Ik wil kijken of ik dit ook voor Inner Development Goals kan doen. Ik ben betrokken bij de onderwijsontwikkeling van HBO-ICT waar duurzaamheid een belangrijk aspect is. En begin een eigen kunstproject rondom de grondstoffen (en CO2) die in hardware verstopt zit. Vanaf september heb ik twee Value Creator-teams die er mee aan de slag gaan. Ik moet het wat uit handen geven. Maar dat is alleen maar goed.
Kortom de komende jaren is er genoeg duurzaam (regeneratief) te doen.

Grijs

Duurzame gezondheid zit in mijn leeftijd in je lijf, maar even goed in je hoofd. Blijven ontwikkelen en leren is net zo belangrijk als blijven bewegen en gezond eten. Jonge mensen zie ik de komende jaren nog genoeg. Over dat bewegen ga ik na de zomer naar yoga om wat flexibiliteit terug te winnen. Er mag meer gewandeld worden met als horizon zwaarder wandelen in de bergen. Dan moeten de spieren om mijn knieën sterker (artrose is niet heel fijn), maar hé ik stond wel op de Bromo-vulkaan.

 

In het kader van geestelijk gezond blijven moet die schaakrating omhoog. Boven de 1900 moet toch echt dit seizoen mogelijk zijn. Iets minder slordigheden scheelt me al een hoop (rating)punten. En ik ben druk met DuoLingo bezig. Nu even geswitcht naar Spaans i.v.m. de komende zomervakantie die naar een Spaanstalig land gaat.
En dan zal ergens, om na de 67ste nog leuke dingen te doen hebben, de PUM-accreditatie vanaf september een feit zijn. Dan kan ik eindelijk gematcht worden aan projecten.

Blauw

Ik heb nu 21 stukken Uit de boeken voor managementboek geschreven. De meeste, met een brede diversiteit aan onderwerpen, zijn geplaatst in het magazine en daar ben ik wel trots op. Het laatste gepubliceerde stuk over activisme is mij na hart gelegen. De komende artikelen gaan over Luisteren en in het najaar Over jou!, over angst, weerstand, veerkracht en onzekerheid. De hele lijst is hier te vinden

Misschien ga ik hier vanaf volgend jaar een andere route in volgen. Het voorstel ligt bij de redactie.

En ja misschien dan toch een boek. Stiekem ben ik aan mijn thriller begonnen. Nu doe ik dat al drie zomers lang, dus de vraag is blijf ik over twee weken doorschrijven of berg ik het weer 11 maanden op. In de wetenschap dat er dan nooit een boek komt. Jami Attenberg in haar #1000words  boek beschrijft dat voor de meeste schrijvers het in de haven krijgen van een manuscript het moeilijkste is. Dan volgt natuurlijk nieuwe versie, maar dat eerste, dat is het moeilijkste. Eens kijken of me dat gaat lukken. Dus misschien in 2025, 2026, 2027 een boek? Who knows.

Kortom genoeg te vertellen en te schrijven.

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes