Duurzaamheid in (ICT)-onderwijs

Al sinds twee jaar houd ik me meer en meer bezig met duurzaamheid en klimaat. Privé en in mijn werk. Dat vertaalt zich in het coachen van projecten die direct impact hebben zoals de afgelopen twee jaar het SOIL project. In het afgelopen schooljaar 2021-2022 ben ik meer en meer betrokken geraakt om SDG-thema’s naar ons HBO-ICT onderwijs te krijgen. Daar zijn ideeen voor onderwijs, projecten etc. uit voortgekomen.
Voor de zomer heb ik op LinkedIn een statement gemaakt door in mijn functieprofiel Zelfverklaard duurzaamheidsmissionaris te zetten en dat leverde interessante bijval op. Om actief en activistisch te blijven zeggen deskundigen dat het a) belangrijk is om focus te houden en b) hulptroepen te mobiliseren. En wat daar weer bij helpt is uit te spreken (of te schrijven) wat je van plan bent. Ik heb er een belofte van gemaakt. Een belofte aan Windesheim om me de komende jaren in te zetten op het gebied van SDG’s, duurzaamheid en klimaat voor het onderwijs, de studenten, collega’s, het werkveld, de omgeving waarin we werken en studeren.

Verder is focus belangrijk, niet alles tegelijkertijd. Mijn primaire 40-urige werkweek bij HBO-ICT verandert niet. En in dat speelveld is ook al heel veel mogelijk met betekenisvolle projecten, wat andere onderwijsinhoud, Green.IT etc.

Lees mijn belofte.

Als je wilt reageren: b.w.weegenaar@windesheim.nl Whatsapp: 0652585555

 

 

Powered by WordPress. Designed by WooThemes