In memoriam: Alan van Bekkum

Afgelopen week, op 14 augustus jl, overleed regisseur en producent Alan van Bekkum. Mijn eerste ontmoeting met Alan was in 2005. Alan’s vriend Grimbert gaf mij zijn gegevens.
In de catacomben van een Hilversumse studio heb ik aan Alan mijn idee van een virtuele wereld kunnen toetsen. Alan denkt alleen in interactie, verhalen en commerciële kansen. De Schaarse Matras is er nooit gekomen. Of nog niet, dat zal de toekomst leren.

Een aantal maanden geleden hebben we weer contact gehad. Ons (Flabber) was gevraagd een digitaal kanaal in te vullen. Alan was zo genereus om uren van zijn beperkte tijd met ons na te denken. Verschillende pagina’s van zijn schetsboek werden gevuld met boeiende ideeen, mogelijke formats, verschillende manieren om Flabber-content TV waardig te maken. Een paar dagen later kreeg Alan te horen dat hij aan darmkanker leed. Ongeneeslijk en nog een paar weken te leven. Zijn laatste initiatief was Storytales

Wij wensen zijn familie en vrienden sterkte met dit verlies. Wij hopen dat iets van zijn creativiteit en inspiratie zal voortleven in het werk dat wij doen.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes