Bloggende docent

Ik ben sinds april 2017 Bloggende Docent op werkenbijhogescholen.nl.  Op deze website zijn de verzamelde vacatures van alle hogescholen in Nederland te vinden. In mijn rol zal ik (aankomende) docenten een inkijk geven in het werk bij een hogeschool in het algemeen en in het domein Techniek in het bijzonder. Als HBO-ICT docent zal ik daar uiteraard op inzoomen.
Ik word ondersteund door medewerkers van Zestor, arbeidsmarkt en opleidingsfonds HBO. En dat gaat zeer professioneel. Er komt een profielpagina van mij, mooie fotoshoot, een redacteur en dan kunnen de eerste stukken deze maand uit de pen vloeien.

De profielpagina met interview staat. En de eerste blogpost over de drukte in de maand april is gepubliceerd. De tweede blogpost behandelde de diverse trips die we organiseren en met studenten maken. De derde blogpost kijkt naar de omgeving van het werkveld. De rol van onze projecten en ons onderwijs op de carrières van studenten.

In het afgelopen schooljaar (2017-2018) zijn een aantal stukken toegevoegd. Hoogtepunten:

Kanjers in de deeltijd , heb ik een respect voor mensen die vier jaar lang werk, studie en sociaal leven in balans kunnen houden!

De lerende docent , ik leer elke dan nog, van studenten, de dynamiek, hun ambities en problemen.

En dit is nu docentenpiek: de accreditatie en  Fun & games in the end wow wat was dat hectisch die december en januari maand. En dan stort je letterlijk in in februari. Iets met hartritmes die op en neer gaan zoals het niet hoort. En dan leer je, in positieve zin je collega’s en je werkgever kennen! Ziek zijn.

Full circle, van het begin tot het einde, ik heb studenten nu vier jaar meegemaakt van groentjes in het eerste jaar tpt volwassen (ICT)professionals nu.

Ik heb al wat andere thema’s in mijn hoofd maar als je een idee of vraag hebt waar je wat over zou willen weten drop me a note?

Of direct belangstelling voor docentschap bij HBO-ICT? Dit zijn de huidige vacatures!

Powered by WordPress. Designed by WooThemes