Over mij

Over de Blogmania.nl
Deze website is een voortvloeisel uit de MBA-thesis die startte in 2005.
Doel was een thesis voor GeenStijl te schrijven. Ik kwam terecht bij Flabber en ben ik een periode blijven hangen. De MBA is uiteindelijk na veel vijven en zessen in een Register Bedrijfskundige bij het IBO geeindigd. In 2015 heb ik mijn Entrepreneurial MBA eindelijk afgerond bij het IBO.

Over Bertrand

bertrandsmallIk ben Bertrand Weegenaar (1962), ondernemer (BeweAdvisering BV), schrijver (deze weblog, Blogmania.nl) , onderscheidend lezer (Managementboek.nl en Management Magazin) en docent Hogeschool Windesheim (kennisgebieden o.a. Ondernemerschap, Security Engineering en Serious Gaming). Al decennia bezig op het raakvlak van techniek en informatiekunde. Dat bracht nieuwe ontwikkel- en projectmethodieken, internet en nu (natuurlijk) sociale media, gamification en mobiele technologie.

Mijn focus sinds 2021 is duurzaamheid en inclusiviteit, naast alle andere SDG’s. Ik trek dit door in zowel ons HBO-ICT onderwijs, in projecten, in advieswerk voor Windesheim IVT en andere plekken in de organisatie. Dankbaar, zinvol en ook erg leerzaam werk!

Ik ben leergierig maar laat jou hier graag met teksten en presentaties in delen.

Als gameproducent heb ik ervaring met het ontwikkelen van diverse games. Voor games als Hospital Heroes, Het Beste Ei en Softskills voor Projectmanagers kon ik fungeren als producent en een netwerk in de Nederlandse game-industrie opbouwen.

Mijn volledig CV kun je op LinkedIn bekijken.

Naast bovenstaande werk ik mee aan de Boekblog van Managementboek. Ik was verder jurylid voor het Managementboek van het Jaar in 2007, 2008, 2014 en 2018. Ik wil nog veel in mijn leven. Wat inspiratie?

10 DINGEN

In navolging van mijn dochter, Aleida, de 100 10 (ik ben al over de helft van het leven en heb minder ambities) dingen die nog gedaan moeten worden. En als die 10 gedaan zijn, maak ik er wel 50 van ok? Overigens het gaat niet om wat het belangrijkste is.

1. Onder de 100 kilo, met een strak buikje
Het moet en zal en gaat toch echt eens gebeuren. Niet met de ‘normale’ middelen maar met hightech apparatuur, stevige SOS behandelingen en diëten die nu nog uitgevonden moeten worden. Meerdere pogingen hebben geleid tot meer beweging, betere doelen en ander dieet. Uiteindelijk moet de hele familie mee.
WORKING ON IT

2. Een eigen boek geschreven en gepubliceerd
Ik wil het gewoon een keer. Natuurlijk wel met inhoud (dus niet een lege huls) en bij een echte uitgever (www.lulu.com is natuurlijk te makkelijk)

WORKING ON IT

3. Mooie zeilboottocht maken
De Middellandse zee? Of verder. In combinatie met duiken gaat dit fantastisch worden. Nu nog de pesos en de rust. GEPLAND!

4 Amerikaanse geschiedenis bestuderen

in 1710 lachte de wereld om die Engelse provincie. In iets meer dan een eeuw hebben ze vorm gegeven aan een way-of-life, hun producten zijn op alle hoeken en gaten van de wereld beschikbaar. Mijn belangstelling gaat uit naar die grote mannen, leiders, politici, economen, ondernemers etc. Heerlijk dikke boeken van grote auteurs lezen. Meer op de speciale Amerikaanse Geschiedenis pagina.

 

5. Laatste 50 winnende Oscarfilms kijken
Altijd al willen doen, maar nooit de tijd voor genomen. Starten hier. Maar de Titanic, het wordt even doorbijten..

6. Minstens 10 grote romans van winnaars van de Nobelprijs voor de Literatuur lezen
Ook zo’n tijd ding. Op librarything staat een leeslijst van minimaal 10 grote werken. De Nobelprijs voor de Literatuur, er zitten grote schrijvers bij die ik nog wil lezen. Boeken die al jaren verstoffen in mijn boekenkast: Garcia Gabriel Marquez, Thomas Mann, Iwan Boenin, Pablo Neruda of waarvan ik zeker weet dat ik ze had maar in al dat verhuis ze ben kwijtgeraakt of weg moest doen (desinteresse ex of ruimtegebrek) William Faulkner en Boris Pasternak.

7. Duurzaam vrijwilligers werk doen
Al die vrije tijd ook eens wat terugdoen voor de samenleving. Als vrijwilliger van het Rode Kruis ondersteun ik mensen bij hun administratieve problemen in het Eerste Hulp Bij Administratie project.

8 Paragliden
Die enkele keer in Zuid Frankrijk jaren geleden was heerlijk. Nog een keer, nog een keer

9 Met mijn dochter een boek schrijven met ervaringen van gescheiden vaders en dochters
We hebben het wel eens besproken, een spiegelroman. De ervaringen van scheidingen bij ouder en kind. Wat wel en wat niet te doen. (iedere ouder heeft de beste intenties bij een scheiding met zijn kinderen). Tegen elkaar af gezet. Aleida is er jaren mee bezig geweest als rugzak kind. Om de week bepakt en bezakt tussen mams en paps. In Houten/Utrecht of Utrecht. Makkelijk heeft papa het niet gemaakt:(

10. De rest van mijn leven werken om duurzame impact creëren

Lees meer op de duurzaamheid pagina’s, zie Hoofdmenu

Powered by WordPress. Designed by WooThemes