Over mij

Over de Blogmania.nl
Deze website is een voortvloeisel uit de MBA-thesis die startte in 2005.
Doel was een thesis voor GeenStijl te schrijven. Ik kwam terecht bij Flabber en ben ik een periode blijven hangen. De MBA is uiteindelijk na veel vijven en zessen in een Register Bedrijfskundige bij het IBO geeindigd. In 2015 heb ik mijn Entrepreneurial MBA eindelijk afgerond bij het IBO.

Over Bertrand

bertrandsmallIk ben Bertrand Weegenaar (1962), ondernemer (BeweAdvisering BV), schrijver (deze weblog, Blogmania.nl) , onderscheidend lezer (Managementboek.nl) en docent Hogeschool Windesheim (kennisgebieden o.a. Ondernemerschap, Security Engineering en Serious Gaming). Al decennia bezig op het raakvlak van techniek en informatiekunde. Dat bracht nieuwe ontwikkel- en projectmethodieken, internet en nu (natuurlijk) sociale media, gamification en mobiele technologie.

Ik ben leergierig maar laat jou hier graag met teksten en presentaties in delen.

Als gameproducent heb ik ervaring met het ontwikkelen van diverse games. Voor games als Hospital Heroes, Het Beste Ei en Softskills voor Projectmanagers kon ik fungeren als producent en een netwerk in de Nederlandse game-industrie opbouwen.

Mijn volledig CV kun je op LinkedIn bekijken.

Naast bovenstaande werk ik mee aan de Boekblog van Managementboek. Ik was verder jurylid voor het Managementboek van het Jaar in 2007,2008 en 2014. Ik wil nog veel in mijn leven. Wat inspiratie?

15 DINGEN

In navolging van mijn dochter, Aleida, de 100 15 (ik ben al op de helft van het leven en heb minder ambities) dingen die nog gedaan moeten worden. En als die 15 gedaan zijn, maak ik er wel 50 van ok? Overigens het gaat niet om wat het belangrijkste is.

1. Levend 17 juli 2012 meemaken (want dan ben ik 50)
Het was een persoonlijk dingetje, het halen van mijn 50ste verjaardag. Mijn moeder Gerda en haar zuster Jacqueline, dus mijn tante overleden elk op hun 49ste. Nagenoeg 10 jaar na elkaar geboren (en 1 week), bijna 10 jaar na elkaar overleden (één maand). Ik heb jaren tegen deze datum aangehikt.
IK BEN ER NOG! 

2. Onder de 90 kilo, met een strak buikje
Het moet en zal en gaat toch echt eens gebeuren. Niet met de ‘normale’ middelen maar met hightech apparatuur, stevige SOS behandelingen en diëten die nu nog uitgevonden moeten worden. Meerdere pogingen hebben geleid tot meer beweging, betere doelen en ander dieet. Uiteindelijk moet de hele familie mee.
WORKING ON IT

3. Een eigen boek geschreven en gepubliceerd
Ik wil het gewoon een keer. Natuurlijk wel met inhoud (dus niet een lege huls) en bij een echte uitgever (www.lulu.com is natuurlijk te makkelijk)

WORKING ON IT

4. Een belastingdienst enveloppe openen en lachend mee weglopen

De hoop van veel mensen. Zal nog wat jaartjes duren, maar wie weet. Makkelijk kunnen we het niet bedenken.

5. Vol voor een keuze van mijn hart en gevoel gaan

Cryptisch natuurlijk, maar veel te veel in het leven met verstand gedaan. En dat heeft de laatste tijd niet altijd goed uitgepakt. Voor de toekomst maar eens andersom. Wat dat allemaal brengen gaat. Veel minder hersengeknaag en tandengeknars. Ik ben in stilte al aan het oefenen. Eigenlijk had dit stukje rust in mijn lijf en hoofd moeten heten. Ik heb ontdekt dat ik dat helemaal zelf moet en kan doen. Keuzes, keuzes…

6. In een ander land dan Nederland oud worden
Het land is nog open. Een mooi eiland? Of met een aantal mensen (en hun gezinnen natuurlijk) ergens een dorp kopen in Portugal en daar neer strijken. Het zal niet de komende drie jaren gaan gebeuren (maar als de kans zich voordoet.) Het is niet alleen het land, de regelgeving, bemoeizucht en politiek. Het is ook de cultuur. Kansen van Italië zijn nog steeds groot, maar het hoeft niet perse. Ooit had ik ook een plaatje bij het droomhuisje. Het was dromerig, in een beschutte bosrijke omgeving. Het plaatje is gebleven op een plek waar het veilig is.

7. Duiken
Heerlijk, onder water, vrijheid in mooie zee-omgeving.

8. Mooie zeilboottocht maken
De Middellandse zee? Of verder. In combinatie met duiken gaat dit fantastisch worden. Nu nog de pesos en de rust.

9. Amerikaanse geschiedenis bestuderen
in 1710 lachte de wereld om die Engelse provincie. In iets meer dan een eeuw hebben ze vorm gegeven aan een way-of-life, hun producten zijn op alle hoeken en gaten van de wereld beschikbaar. Mijn belangstelling gaat uit naar die grote mannen, leiders, politici, economen, ondernemers etc. Heerlijk dikke boeken van grote auteurs lezen. Meer op de speciale Amerikaanse Geschiedenis pagina.

10. Lachen naar het leven
Gewoon dus, omdat het kan.

11. Laatste 50 winnende Oscarfilms kijken
Altijd al willen doen, maar nooit de tijd voor genomen. Starten hier. Maar de Titanic, het wordt even doorbijten..

12. Minstens 10 grote romans van winnaars van de Nobelprijs voor de Literatuur lezen
Ook zo’n tijd ding. Op librarything staat een leeslijst van minimaal 10 grote werken. De Nobelprijs voor de Literatuur, er zitten grote schrijvers bij die ik nog wil lezen. Boeken die al jaren verstoffen in mijn boekenkast: Garcia Gabriel Marquez, Thomas Mann, Iwan Boenin, Pablo Neruda of waarvan ik zeker weet dat ik ze had maar in al dat verhuis ze ben kwijtgeraakt of weg moest doen (desinteresse ex of ruimtegebrek) William Faulkner en Boris Pasternak.

13 Vrijwilligerswerk doen
Al die vrije tijd ook eens wat terugdoen voor de samenleving. Als vrijwilliger van het Rode Kruis ondersteun ik mensen bij hun administratieve problemen in het Eerste Hulp Bij Administratie project.

14 Paragliden
Die enkele keer iparaglidenn Zuid Frankrijk jaren geleden was heerlijk. Nog een keer, nog een keer

 

 

 

15 Met mijn dochter een boek schrijven met ervaringen van gescheiden vaders en dochters
We hebben het wel eens besproken, een spiegelroman. De ervaringen van scheidingen bij ouder en kind. Wat wel en wat niet te doen. (iedere ouder heeft de beste intenties bij een scheiding met zijn kinderen). Tegen elkaar af gezet. Aleida is er jaren mee bezig geweest als rugzak kind. Om de week bepakt en bezakt tussen mams en paps. In Houten/Utrecht of Utrecht. Makkelijk heeft papa het niet gemaakt:(

Powered by WordPress. Designed by WooThemes