Schrijver

Sinds jaar en dag schrijf ik. In schoolkranten op weblogs en wat er allemaal bij is gekomen. Korte en lange stukjes. Bespiegeling, recensies, artikelen op Scribd etc. Een wens die dit jaar in vervulling gaat is het schrijven van een boek. En het uitgeven natuurlijk.

Recensies over managementboeken
Ik heb het mechaniek van boeken gratis ontvangen in ruil voor een recensie ontdekt door over schaakboeken te gaan schrijven. Dit was in de periode 1995 – 1998 onder andere voor NewInChess en TheWeekInChess. Dat liep met soms 20 boeken per maand wat uit de hand en rond 2000 ben ik me gaan toeleggen op managementliteratuur voor Mainpress. (Ik heb de site en een deel van de collectie schaakboeken aan John Elburg doorgegeven die tot de dag van vandaag met schaakboeken in de weer is. )

Naast recensies werd dat het inrichten van de weblog (inmiddels geprofessionaliseerd als Boekblog) en een schrijfdossier Wegen naar Boeken voor Manager&Literatuur (M&L). Mijn thema’s zijn innovatie, nieuwe media , strategie met uitstapjes naar teams en biografien. Ook op Blogmania laat ik soms mijn mening over een boek achter. Daar is de categorie Lezer met een Mening voor!

Een eigen boek
Het is een wens, stille droom, hoop. Misschien ben ik meer van het kleine werk. Stukjes, artikelen en te weinig van het grote werk. Met mijn dochter, Aleida, heb ik het wel eens gehad over een spiegelroman, vader-dochter, en alle perikelen die we hebben meegemaakt. Adviezen over hoe om te gaan met de ouder-kind relatie tijdens een scheiding. Te druk nu allebei.

Een boek over de valkuilen van het ondernemerschap heeft even als ontwerp tussen mij en een erg goede auteur gespeeld. Ook nu weer te weinig tijd. Ideeen voor thrillers heb ik in Evernote staan. Tijd en ik wil nog zo veel.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes