Renaissance 2.0

Foto Ben HammersleyDe recentste Emerce ( januari 2006) is een interessant nummer voor de (beginnende) blogger. (o.a artikel over Les Blogs 2.0 en Workshop Promoten van weblogs) Ik zal er een paar blogjes aan weiden. Maar het leukste/interessantste het stukje over Renaissance 2.0: de beginfase van een grote revolutie in sociaal en cultureel gebied. Getriggerd jazeker door de blogosfeer: de weblogs, podcasting en videopostings. Prediker van dit geheel is Ben Hammersley die als spreker op Les Blogs 2.0 aanwezig was. Er worden al paralellen getrokken met Internet evangelisten als Kevin Kelly, George Moore e.a., maar dat vind k veel te ver gaan. Hammersley heeft wel een aardige theorie: Octet: The Eight Big Ideas You Need to Understand in the 21st Century. Dat zijn:
1. Information wants to be free
2. Zero distance
3. Mass amateurisation
4. More is much more
5. True names
6. Viral behaviour
7. Everything is personal
8. Ubiquitouos computer
(met dank aan Frank-ly
En dit zal wel wat bestaande bedrijfsmodellen omgooien. Van uitgevers bijvoorbeeld. Maar Hammersley is misschien een prediker, maar een aantal dingen zie ik hem niet goed doen. Hij is namelijk in eerste instantie journalist, gebruik de blogosfeer slecht (zie zijn weblog) en geeft nog steeds boeken uit. Octet: The Eight Big Ideas You Need to Understand in the 21st Century wordt namelijk een boek in 2007. Over al zijn ideeen is verder online weinig terug te vinden. De echte eerste generatie Internet-evangelisten knalden begin jaren ’90 alles online en deden wat ze zeiden. Ik ben benieuwd of we nog veel van Ben zullen horen. Ik zou hem bijvoorbeeld willen volgen, maar Ben heeft geen RSS-feed op zijn site. Terwijl hij de auteur is van het boek Content Syndication with RSS. Bedoel maar.

2 Responses to Renaissance 2.0

  1. Joris Leermakers 5 januari 2006 at 11:45 #

    Hij heeft wel een RSS-feed achter zijn blog hangen, maar die lijkt inderdaad niet rechtstreeks gelinkt te zijn op zijn blog d.m.v. een button o.i.d.

    Via de sourcecode kom je hier uit:
    http://feeds.feedburner.com/BenHammersleysDangerousPrecedent

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes