Kado: plot van Gebouw 18

Vannacht werd ik wakker met de beelden van “blauw knetterend licht” op mijn netvlies. De droom was zeer beeldend en het verhaal erg duidelijk. Ik had het plot gedroomd van een spannende psychologische thriller in de bossen van Finland. Ik wil geen thriller schrijven en in het kader van de Maand van het Spannende Boek geef ik de plot kado. Als een auteur dus vast zit, voila. Mocht een uitgever belangstelling hebben voor verdere uitwerking: ik hoor het wel.

Een man wordt aangetroffen in verwarde toestand, ver van de plek waar hij volgens familie moest zitten: Gebouw 18 een plek waar hij twee weken daarvoor met 9 vrienden een week zou doorbrengen om te feesten en te jagen. Inmiddels zijn deze vrienden gevonden: gedood in mysterieuze omstandigheden. De man is niet in staat veel te zeggen. Het verhaal wordt verder verteld door de man, hoe hij en zijn vrienden aankomen bij Gebouw 18, een voormalige inrichting midden in de bossen van Finland. Het gebouw kent een illuster verleden in de jaren 50 als doorgangshuis van psychiatrische patiënten. Na de eerste nacht in Gebouw 18 verandert de stemming tussen de mannen. De dagen die volgen moorden de mannen elkaar uit. In de flashbacks van de hoofdpersoon zien we beelden van de toestand van Gebouw 18 in de jaren 50. Patiënten, politieke tegenstanders, werden ’s nachts blootgesteld aan elektro-magnetische straling (het blauw knetterde licht) waardoor zij in een aantal dagen hun verstand verloren en uiteindelijk opgenomen moesten worden in een echte psychiatrische inrichting. Ergens heeft één van de 10 mannen per ongeluk deze feature van het gebouw geactiveerd.

Tsja het kan beter verteld of in beeld gebracht. Even tijd voor vinden en wat schrijftalent. Veel plezier

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes