SIDG_splashscreen2

Sociaal bewust na Social Impact Day Zwolle

Het is wat jaren terug dat ik eventblogger was. Maar donderdag 28 september jl leende het event Social Impact Day Zwolle zich daar uitstekend voor. We doen heel veel in Zwolle op het thema Sociaal Ondernemen. Of duurzaam of circulair, hoe je het maar wenst te noemen.

Van de daken schreeuwen doen de Zwollenaren weinig. Het zoveelste geheim van Zwolle? Er was een mooi, breed leerzaam en inspirerend programma. Ik ga het niet allemaal langs, bekijk Facebook en Twitter (#socialimpactdayzwolle) en de leuke achtergrondreportage van RTV Oost.

Winnaar van de Sociaal Ondernemer 2018, natuurlijk Binthout.

Mijn krenten uit de pap. Overall, breed gedragen: gewoon doen. Do it! Aan de slag het kan. Vele manieren om uit te drukken: als je wacht, gaat het nooit gebeuren. Je mag én kunt het heft in eigen hand nemen. Of je nu Maria van der Heijden van Women on Wings en voorzitter MVO Nederland bent die 1 miljoen vrouwen in India aan het werk wilt helpen met micro-kredieten. Journalist Teun van der Keuken (Teun van Tony’s) die het slavernij vraagstuk in de cacao industrie wil onderzoeken, en daarna uitbannen. Ze begonnen klein en simpel maar met een groot doel.

Dat er al heel veel bekend is vertelde hoogleraar Duurzaam Ondernemen Jan Jonker van de Radboud Universiteit. Ik kan het Business Model Canvas van de muren trekken. Er zijn veel alternatieven in de wereld van sociaal, duurzaam en circulair. Kijk op nieuwebusinessmodellen.nl
Ik zat bij de SIDZ met mijn Techatelier pet op. Wat wij gaan doen heet “restaureren”. En er zijn tig manieren voor financieren, afrekenen en verrekenen. Tijdbanken, het bestaat. Onder welke steen heb ik gelegen de afgelopen jaren?

Kai Morel liet zien hoe je met identiteitsmarketing betekenisvol aan de slag kan gaan. Op de afbeelding kun je, geïnspireerd op de behoeftenpiramide van Maslow, zijn medewerkerbewustzijn piramide zien. Als je echt sociaal wil ondernemen, steek je de piramide van boven af in. Beginnen met het Wij.

 

 

Er zijn meer vragen dan antwoorden na deze dag. Maar er is genoeg inspiratie en aanknopingspunten om direct en beslist mee aan de gang te gaan.

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes