Nieuw leeskwartaal: Jeroen Brouwers en William Faulkner

Terwijl de maatregelen rondom het corona-virus, Covid-19, ons allemaal binnenhoudt, plan ik natuurlijk veel lezen in dikke boeken. Een inhaalkwartaal wordt het.
Ik heb boeken van Jeroen Brouwers (minimaal Geheime Kamers) en William Faulkner (minimaal Absqlom, Absalom!) gepland. Voor Faulkner, waar ik heel nieuwsgierig naar ben wordt het de vraag of ik een goede Nederlandse vertaling ga lezen, of het Amerikaanse origineel. Naast Absalom, Absalom! heeft Faulkner nog meer grote werken geschreven. Ik ben erg benieuwd naar het trio dat begint met The Hamlet over de geschiedenis van de Snopes familie in Faulkner’s fictieve Yoknapatawpha County in Mississippi. Dit gehucht kwam voor het eerst tevoorschijn in Sartoris. Maar The Sound and the Fury (Faulkner’s eigen favorite) en Light in August hebben ook wel mijn interesse. Mijn gidsboek in dit literaire leesavontuur, Steinz, beveelt verder As I Lay Dying aan. Keuzes, keuzes.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes