coverageofheretics

Oude managementboeken

Ze hopen zich op als stofvlokken in de hoek van een kamer: boeken die ik ooit ontving om te recenseren of gewoon kocht, en ik geen tijd voor had. Ik kwam er niet aan toe, aan deze “oude” managementboeken. Niet dat ze slecht zijn, of een krijgertje (niet om gevraagd, wel ontvangen). Vaak zijn die laatsten de leukste boeken, want onverwacht. Deze “oude” managementboeken zijn steeds op stapeltjes gekomen, verschoven, in een jaarlijkse opruimwoede op een onderste plank gezet en zo langzaam in een verdomhoekje beland. Vaak ten onrechte. Dit jaar heb ik me voorgenomen ELK kwartaal één zo’n boek te lezen.

Kwartaal 1 is nu voorbij, en The Age of Heretics A History of the Radical Thinkers Who Reinvented Corporate Management van Art Kleiner is geslecht. Een mooi boek, over ketters in bedrijven, mensen die het niet schuwen om voorstellen te doen voor vernieuwing, innovatie af te dwingen etc. Lees de review over het boek hier.

Uit de lijst van meer dan tien boeken heb ik voor dit kwartaal De economie van goed en kwaad van Tomas Sedlacek geselecteerd. Ik heb tijd dus dit avontuurlijke perspectief op de geschiedenis van economie en economisch denken en handelen komt dan gelegen. Voor de rest van het jaar heb ik Presence (van oa Peter Senge) en The Rise and Fall of Nations van Ruchir Sharma geselecteerd.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes