Greatplacetolive: tijdruilmiddelspel succesvol

logo greatplacetoliveDe cowerkmiddag (lees ook Cowerken bij Great Place to live) van greatplacetolive stond na een uur plots in het teken van een spelexperiment. In de discussie over het verbeteren van de wereld, het bestaan en aantrekkelijker worden van kleine en lokale geld- en ruilmiddelen toverde Floris een aantal geeltjes van tafel. Op elk stond een aantal minuten die je kon vragen / ruilen van je tafelgenoten Of partners want tijd is een fantastisch ruilmiddel. Jij doet een uur wat voor mij en ik vind dat op mijn beurt weer twee uur waard.

Hierna kon spel beginnen. Het eerste was 10 minuten vragen bedenken voor een tafelgenoot die morgen een interventie voor sales directors bij Nyenrode heeft. Na 10 minuten had hij zijn stapel vragen. De ruil: morgen gaan 20 sales directors 10 minuten nadenken over hoe je een mooie wereld om in te leven “verkoopt”. Floris zijn 3 minuten briefje werd op voorhand geruild met de 8 uur van Jeroen. De reden Floris wil de tijd van Jeroen stoppen in een project in de ruimte van De Meemakers. (geïnspireerd op Once upon a school project) En na deze ruil kon het bedenken en beoordelen van waar de ruimte voor gebruikt zal worden beginnen. Dat wordt uiteindelijk een plek waar jongeren hun eigen geld kunnen gaan maken, en drukken. Grafisch ontwerper, contacten met leverancier van mooi papier. In de tussentijd kunnen de jongeren hun huiswerk laten maken en mobieltjes opladen. Iedere tafelgenoot zal t.z.t. 8 uurtjes in het project stoppen.

Ik heb nog 7 minuten te vergeven. In die tijd doe ik dus iets voor je. Maak me los! Ook als één minuutje genoeg is.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes