Menno Lanting’s Connect! Managementboek van het Jaar

Connect! Managementboek van het jaar 2011De laatste unconnected Nederlander moest zich tegen 10 uur gewonnen geven. De weg voor connectie door Menno Lanting beschreven in Connect! De impact van sociale netwerken op organisaties en leiderschap werd beloond met de titel Managementboek van het jaar 2011. Juryvoorzitter Rudy Kor roemde het werk om zijn schrijfstijl, onderzoeksachtergrond en de wijze waarop de auteur in staat is geweest om zijn boodschap aan te laten sluiten bij de doelgroep. Uit het juryrapport:

Het boek scoort hoog op het criterium praktische toepasbaarheid, het betoog wordt goed onderbouwd met voorbeelden uit de Nederlandse praktijk, maar ook met een gedegen literatuuronderzoek. Verder worden er voldoende suggesties gedaan voor discussies. Een boek dat duidelijk maakt dat managers de zaken niet meer in hun eentje kunnen regelen, maar in plaats daarvan gebruik te maken van zijn sociale netwerken. Managers zullen een antwoord moeten hebben op wat sociale netwerken betekenen voor de eigen organisatie. De jury denkt dat dit boek helpt bij het vinden van dat antwoord.’

De laatste unconnected Nederlander maakte onderdeel uit van de zeer geslaagde Managementboek Experience die door organisator Mainpress i.s.m. Troje Training & Theater was georganiseerd in de Rode Hoed. Drommen auteurs, uitgevers en genodigden werden verrast door zes thematische gebieden die pasten bij het thema van elk van de genomineerde. De mindshare experience voor meer klantbeleving hoorde bij De 9+ organisatie, liggend staren in een stilteruimte naar een plafond met teksten raakte de kern van het Brein@work boek.

Met Connect! wordt het harde werken van Menno Lanting beloond om het onderwerp van sociale media op de kaart van managend Nederland te krijgen. Binnenkort ligt zijn tweede titel , Iedereen CEO Netwerkleiderschap en de nieuwe organisatie, (uitgeverij Business Contact) in de winkel en boort Menno het onderwerp van leiderschap in organisaties aan. Bekijk hier een kort uitleg met hem over dit thema.

 

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes