Poke the Box & Poke the Book

Poke the Box Die Seth Godin, vorige jaar leek hij het publiceren van fysieke boeken af te zweren. Digitaal kreeg hij een veel groter bereik. Hij startte het Domino Project i.s.m. met Amazon.com. Op 4 maart verscheen de eerste publicatie van het Domino Project en dat is een boek, Poke the Box, van Seth Godin. Een manifest.
Poke the Box is beschikbaar als boek voor de prijs van $7.26, als ebook voor $5 (speciale voorbestelling $1) en als speciale editie (“This limited quantity, deluxe edition of Poke the Box includes the book with a letterpress jacket, a specially designed signature plate signed by Seth Godin, and a letterpress poster.) voor $75. Het concept van het boek wordt inmiddels flink uitgebreid. Het Poke the Box Workbook is inmiddels verschenen en het Poke the Box diner is aangekondigd.

Naar de inhoud. In een Q&A met Amazon.com vat Seth doel van het werk als volgt samen:

Poke the Box is about the spark that brings things to life. We need to be nudged away from conformity and toward ingenuity, toward answering unknown questions for ourselves. Even if we fail, as I have done many times in my life, we learn what not to do by experience and doing the new.

This isn’t the same thing as taking a risk. In fact, the riskiest thing we can do right now is nothing.”

Op video is de uitleg door Seth hier te bekijken.

Godin is natuurlijk vooral ook een marketeer. En met het Domino Project is Godin ook uitgever geworden. Het project biedt jonge schrijvers een groot platform en mogelijkheden om ideeën te testen en te publiceren op site, boek, ebook etc. etc. Poke the Box is niet Godins sterkste boek. Tribes en The Dip hebben een krachtiger structuur. Er is bij Domino Project zeker een vacature voor editor want het is nogal rommelig. Een beter boek om van je ideeen te komen tot echt projecten, werk en resultaat is Making ideas happen van Scott Belsky. Highly praised and friend off , natuurlijk Seth Godin.

 

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes