En wat gooien we voor boeken in de zomerkoffer?

Het jaarlijkse ritueel begint dit jaar met een principiële vraag: neem ik boeken mee of de iPad. Dat worden dus boeken. Om verschillende redenen. Diefstal is de eerste (een boek leg je even neer en wie jat dat nou), angst voor kapotgaan (en daarmee niets meer te lezen). Praktijk is een andere reden, het iPad scherm leest gewoon niet lekker qua glinstering. Ook blijf ik wat hebben met de lelijke pagina layout van ebooks, zeker dat wat Kindle levert. Nee, dus die vraag is gecheckt. Het zou wel in gewicht schelen, dat wel.

Dan wat doet een mens in de koffer? Ik mag tot 5 kilo gaan, das weer zo’n beperking. Teveel belangstellingsgebieden nopen mij keuzes te maken dus daar gaan we: niets werk technisch of managementtechnisch. Wat spannende boeken, literatuur maar weer eens, geschiedenis toch eens. Er gebeurt een hoop in de wereld dat ook weer. En boeken die al maanden liggen waar ik echt niet aan toe kom. En ik heb nog voor €30 boekenbonnen liggen en kom nog op Schiphol voor vertrek, ruim twee uur wachten. Verleiding nog te over de komende dagen. De shortlist tot nu toe:
Katleen McGowan – Het Medici Mysterie (heerlijk weglees spanning, in het Italie van de Renaissance)
Gilbert  Sinoué – Het saffieren boek (lang naar gezocht dus nu echt mee om te lezen)
Robert Kaplan – Moesson De Indische Oceaan en de toekomstige wereldmachten (toch een wat meer achtergronden van de actualiteit)
Ron Chernow – Alexander Hamilton (het gevecht om de biografie is beslecht door Hamilton, wil ik al zo lang eens rustig lezen, deze zomer maar)
Literatuur ben ik nog niet uit. De strijd gaat tussen:
Umberto Eco – De begraafplaats van Praag
Laurent Binet – HhhhH
Peter Carey – Parrot en Olivier in Amerika
Heb je nog tips of helpende gedachten om de laatste keuzes te maken. Stuur een comment. Bedankt en jullie alvast ook prettige vakantie veel lees maar vooral kijkplezier.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes