Global Game Jam 2013 : impressie uit Leeuwarden #ggj13

Met man en macht worden zombies gerescaled, prinsesjes ge(re)animeerd en aftitelingen in elkaar geknutseld. De deadline van 3 uur voor Nederland nadert en dan moeten de games geupload zijn op www.globalgamejam.org

Graphics, teksten, sound, movies, preso etc etc moeten om 3 uur klaar staan voor de jury. Naast in 48 uur een game bedenken, gameplay , animaties en geluiden opnemen wordt er gecodeerd en getest. De game-industrie in tientallen landen werken sinds vrijdag ( als Australië is beginnen) samen met opleidingen. Investeerders en gamejournalisten kijken mee. De winnende game zal i.s.m. met Microsoft tot een commerciële game in Windows 8 worden omgebouwd en gepubliceerd op hun gamenetwerk. Bloed was prominent in games met titels als Bloodbrush en My heart will go on ( losjes geïnspireerd op gelijknamige song van Celine Dion)

Games voor internet, maar ook voor op een PS2. Retro games met een jaren 80 stijl en ultramodern ( zie foto’s die helaas niet helemaal scherp zijn. )

Multiplayer games om een prinses te redden en super fraai shadowgame waar twee tegenstanders elkaar opzoeken op basis van hun heartbeat.

Vanaf 3 uur startte de jury o.l.v. JP van Seventer (Dutch Game Garden) om na veel spelen en beraadslagingen de volgende top 3 te presenteren:

1)    DarkPulse (Team olv Koen Geerling)

2)    My Heart will go on (Grendel Games)

3)    Quest for Gloria(Critical Bit & co) http://globalgamejam.org/2013/quest for gloria

De games zullen de komende weken beschikbaar (en speelbaar) zijn op het globalgamejam.org platform. Daar zal ook de nationale en internationale uitslagen bekend gemaakt worden. De game-industrie is na 48 uur hard doorhalen weer honderden game-ideeen en samenwerkingen rijker.

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes