singelland

wEtenswaardig gekkenhuis

wetenswaardigafbHet is een beetje gekkenhuis wat Youngcrowds aan het organiseren is. Aanstaande maandag 17 juni vindt de eerste echte wetenswaardig les plaats in Leeuwarden. Na een leuke proefles gaan leerlingen volgende week Pizza’s bakken. Ze krijgen informatie over de bodem, de tomatensaus en de kaasvarianten (echt en namaak) .Huiswerk is pizza’s bakken met behulp van een set materiaal en het uitvoeren van een smaaktest op een app. Foto’s kunnen op de Facebook wetenswaardig pagina gezet worden, video’s idem of op het Youtube kanaal. Er is een website om de docent en leerling te ondersteunen met een lesbrief en leerlingeninstructie. Een video is door Froeks.tv ontwikkeld om uit te leggen hoe het pizza bakken werkt.

 

 

wetenswaardigsocmediaEen twitterstream (2tsmakelijk) ondersteunt het geheel. En een mooi opgemaakte website natuurlijk voor achtergrond informatie over de geschiedenis van de pizza. Onder andere. En hier komt alle informatie samen. Wat gepruts met de techniek van IFTTT zorgt ervoor dat ook Instagram en Flickr een rol spelen. Een volledige multimedia les dus over gezonde voeding en de mogelijkheden van de voedingstechnologie.

Het hele project is uitgedacht en uitgevoerd in nauwe samenwerking met Feike van der Leij, Lector Food, Health & Safety van Hogeschool Van Hall Larenstein, docenten van Nordwin College en van Life Sciences & Technology van de Hogeschool NHL.

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes