Is The Voice over de top?

Het is jaren goed gegaan met het format van The Voice. Goede publiekscores, verkocht aan veel buitenlanden. Het is wel binnen voor John & Co. Maar dit seizoen gaat The Voice over de top. Het talent droogt ook op. Dat moet natuurlijk een keer gebeuren. Met een vernieuwde jury viel het vorig jaar niet zo op, maar dit seizoen laat wel heel duidelijk zien hoe niet-onafhankelijk en voorgeprogrammeerd alles is. De tekstjes van Marco en Trijntje zijn altijd hetzelfde. Alleen Ali B. heeft ten minste nog humor en originaliteit (en competitiedwang).

En dan de artiesten. In de aflevering van afgelopen week (12 september) staan vooral ex-artiesten die hun carrière willen laten pimpen (“hits in Japan, gescheiden en nu mezelf nog een keer bewijzen”) en achtergrondzangers die een keer hun talenten willen laten zien. De grootste gescripte formatbreaker is natuurlijk de meidengroep. De producent moet wel heel omhoog zitten om deze kaart uit de mouw te trekken. Natuurlijk gaan die meisjes door! Maar het vervalst in hoge mate de competitie en is naar de amateur zanger ook zeer onrechtmatig. Volgend jaar bejaarde zangkoren? In een battle? Zingende boer en vrouw duo’s? De jury-zangers op hun beurt bleken slechte acteurs in hun onnatuurlijke reactie op dit optreden.

Nee na 12 september is het format van The Voice over en uit. De stoelen hoeven niet meer te draaien. It is not about the music. It is all about the money.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes