boekentafel

Uit de kast komen

Ik heb het eindelijk een keer geprobeerd. Het “uit de kast komen en Harry Potter “gevoel. Ik ben in een gangkast gekropen, licht uitgedaan , een poosje gewacht en opeens: tada! Zo’n gevoeltje heb ik na weken in stilte lezen. Dat ik jurylid ben van het Managementboek van het Jaar 2014 is sinds vorige week geopenbaard. Een wat ouwelijke en te lichte foto helaas staat op de Managementboekvanhetjaar.nl jurypagina. Als jury zitten we in de afslankfase. Stapels boeken op mijn bureau suggereren even anders. Maar we gaan in een paar weken van 250 (hele lijst) naar 45 (Longlist) naar 6 titels. De shortlist. Aankomende vrijdag , 7 maart, kiezen we de shortlist. De oogst in mijn optiek is mager. Uit de 50 titels die ik dan om handen gehad heb komt de winnaar waarschijnlijk niet. Slechts één titel acht ik kandidaat voor de Shortlist. In 2007 had ik Leen Zevenbergen naar voren geschoven. In 2008 stelde ik een verkapte oevreprijs voor, voor Matthieu Weggeman, middels het boek Leiding geven aan professionals. Niet doen!. Beiden werden kandidaat shortlist en winnaar.

Meer over de voortgang van het juryproces is te lezen op de management.nl/boekblog.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes