bwrt

Tweede in het Nederlands Kampioenschap correspondentieschaak

Na een traject van ruim drie jaar (voorronde en finale) is de laatste zet voor mij in correspondentieschaak gespeeld. Het was gelukkig een winstpartij tegen een sterke tegenstander. De stelling links is een mooie esthetische slotstelling. Ik heb wit en voor de liefhebbers is de partij hieronder na te spelen.

Na ruim 35 jaar correspondentieschaken stop ik ermee. Het is niet leuk meer als je niet stevig van schaaksoftware en goede hardware ondersteunt. Ik heb dit in het artikel Over skeeleraars en hardlopers beschreven. 35 jaar schaken dat is een lange periode. In Memoires van een correspondentieschaker gepubliceerd op de website van Oud Zuylen heb ik de verschillende kanten van dit lange schaakleven belicht. Het is niet alleen veel partijen (eerst per post, pas de laatste jaren via servers) spelen, maar ook bestuursfuncties bij de Nederlandse Bond van Correspondentieschakers (NBC) en hoofdredacteur van Schaakschakeringen.

In het laatste toernooi heb ik leuke partijen gespeeld. Als je ze wilt bekijken kun je dit doen Actief op andere borden en Een Frans hoofdgerecht. Ik neem wel met een beetje pijn in mijn hart afscheid van deze langjarige hobby. Met een mooie partij tot slot.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes