drankschaak

Twee weken schaken, vier overwinningen

In de afgelopen twee weken nam ik vier keer achter het schaakbord plaats voor Oud Zuylen, met vier overwinningen. Drie in een reguliere partij, één in een beslissende snelschaakpartij. Ik besteed meer tijd en zorg aan het spel en dat begint eindelijk vruchten af te werpen. Ik stond al een tijdje “droog”.

De triomftocht begon in de beker competitie van Oud Zuylen tegen Huib Olij. Mijn tegenstander moest winnen want in de eerste ronde was het remise. Bij een tweede remises zou de zwakkere speler op basis van rating (speelsterkte) doorgaan. Ik dus. Druk bij mijn tegenstander vanaf zet 1.
Het werd een partij met veel bluf en tijdnood. Huib verloor zijn geduld, verbruikte teveel tijd en verloor. Lees hier meer over deze partij of speel hem na.

Een kleine week later verdedigde ik het derde bord in de uitwedstrijd van Oud Zuylen 2 in Nieuwaal. Het werd een niet al te moeilijke partij. Het hoogtepunt was de partij van tweede bord speler Wout van Veen. De partij is inmiddels als De Parel van Nieuwaal na te spelen. In dit artikel is ook de aanleiding van het Parel-verhaal (De Parel van Zandvoort, de 26ste partij van de wereldkampioenschaps match Max Euwe – Alexander Aljechin uit 1935 door onze landgenot Euwe gewonnen). Lees het gehele verslag hier.

En een paar dagen later zat de helft van het tweede team in de bekerwedstrijd tegen het Hilversums Schaak Genootschap (HSG). Op papier een kansloze exercitie aangezien de individuele rating van de meeste heren veel hoger was dan de onzen. Maar bekerwedstrijden van Utrechtse sportvereniging zijn altijd bijzonder. De eerste ronde eindigde in een 2-2 gelijkspel, de snelschaakronde moest de einduitslag bepalen. Met mijn winst droeg ik bij aan de 2,5-1,5 snelschaakscore wat ons een kwartfinale plaats tegen Barneveld oplevert. In maart nieuwe stukken nieuwe kansen. Het hele verslag staat hier.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes