2012: het was een mooi schaakjaar

Op 17 april rond een uur of kwart over 8 keek ik met zwart na 10 zetten tegen een slechte stelling aan. Bah! Deze partij, deze tegenstander daar moest ik van kunnen winnen! Ik heb mezelf op dat moment opgepakt en een denkbeeldige schop gegeven. Ik stond op de 9de plaats in de interne competitie en om uberhaupt kans op de titel te halen moest ik bij de eerste 4 komen. Dat werd mijn doel.
Het is de eerste partij in een schaakboekje dat gister vol was. In acht maanden zijn er 22 partijen in opgenomen: 10 met wit waarmee 8 punten behaald zijn, 12 met zwart waarin 8,5 punt gescoord zijn. Met beide kleuren heb ik één verliespartij. Met wit tegen Jan Maarten (bekijk de partij hier) in de laatste partij voor Goede Zetten Zat (de laatste kampioenspartij). En in de interne competitie bij Oud Zuylen met zwart verlies tegen Ed van Eeden. Letterlijk en figuurlijk een (schaak)maatje te groot.(Bekijk de partij hier).

Niet opgenomen in deze toch al positieve score zijn de scores uit de Rapidcompetitie van Goede Zetten Zat (gewonnen met 4 uit 6) en de stand van 3 uit 3 in het Rapidtoernooi van Oud Zuylen.

Kortom ik ben content met een tof schaakjaar. De komende dagen wat verder oefenen. Ook voor de partijen die ik in het Nederlands Correspondentie Kampioenschap speel. En op 8 januari weer aan de slag in de externe competitie. 2013 het mag een nog beter schaak jaar worden.

,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes