twitter

R.I.P. het blauwe vogeltje a.k.a. Twitter

Het blauwe vogeltje vloog al een paar jaar wat vleugellam. Nadat het succesvol uit zijn nest was gevlogen, was het betrokken bij revoluties. Het werd de afgelopen jaren gekaapt. Er zaten schreeuwlelijkerds in het nest. En niet een beetje ook. Donalds, Vladimirs, wappies, woke roeptoeters, klimaatontkenners, het blauwe vogeltje wordt overal door misbruikt. Fake Bird werd het wel eens genoemd. Zijn originele stem werd nauwelijks meer gehoord.

Mijn eigen Twittergebruik startte in april 2008, ruim 14,5 jaar geleden. Het was lang de smeerolie tussen blogs, feeds etc. Ik haalde er via RSS-feeds nieuws af van vrienden en bekenden voordat Facebook dat ging doen. De laatste jaren werden er op mijn tijdlijn via IFTTT nog zaken neergezet. Bijna 7.000 berichten in die jaren.
Na deze week is dat klaar. Ik wacht niet tot ik wegfade van Twitter, het is een zelf gekozen afscheid. De nieuwe eigenaar van het nest, Elon Musk, kiest ervoor om mens en dier tegen zich in het harnas te jagen. Nestbevuiler. Hoe zorg je ervoor dat ruim 40 miljard snel verdampt? Nou zo dus, koop een bedrijf en draai het de nek om. Het zal technisch niet overleven, adverteerders zullen afscheid nemen, gebruikers (de mensen die de content leverden) gaan weg. Het wordt (als het dat al niet was) een riool voor trollen en malloten die een seniele gek in Florida steunen.

Er zijn duizenden organisaties die ik een deel van dit bedrag gegund had. Amerika, kun je deze man zijn staatsburgerschap niet afnemen? Wegens immoreel gedrag tegen de mensheid? Investeerders en Raden van Bestuur van SpaceX, Tesla en waar de Elon nog meer bij betrokken is, kijk naar man en gedrag. You put your money where your mouth is. In mijn ICT-omgeving wordt Elon wel gezien als een lichtend voorbeeld van innovatief ondernemen. Ik zal er persoonlijk op toezien dat dat beeld recht gezet wordt.

Edison had zijn momenten, Tesla (de uitvinder) deed rare dingen, Steve Jobs had zijn slechte momenten maar dit!! @elonmusk shame yourself #goodluckTwitter #ByebyeBlueBird.

,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes