027707

De leesreis gaat verder in 2016

Na een eerste verkenning van het traject dat zo’n leesreis is, vervolg ik in 2016 mijn weg. Met vier titels, één voor elk kwartaal. Er zullen jaren komen dat de keuze beperkter wordt. Nu is er alle ruimte.

In het eerste kwartaal begin ik met Misdaad en straf. Een eerste werk van de Russische grootmacht Fjodor Dostojevski. Het is ook het begin van de onderliggende studie van Russische literatuur.Met het lezen van De Meester van Petersburg van J.M.Coetzee kon ik een mooi bruggetje maken. Dat zal niet altijd kunnen.

Het tweede kwartaal zal in het teken van William Shakespeare staan. Op 23 april 2016 is hij 400 jaar dood. Grote belangstelling dus voor zijn leven en werk. Een unieke kans en aanleiding voor bezoeken aan Londen en schouwburgen aldaar.

Vakantietijd in het derde kwartaal zal ten goede komen aan het werk van Jeroen Brouwers. Bijna alles staat in mijn boekenkast, grotendeels ongelezen. Met Geheime Kamer en Hout heeft hij weer vriend en vijand verbaasd door op hoge leeftijd solide en mooie romans af te leveren.

Het vierde en laatste kwartaal gaat naar Umberto Eco. In de naam van de roos en latere werken van Eco staan in een traditie. Die traditie wil ik wel eens ontdekken. There is more then meets the eye.

Vier halteplaatsen en een hoop routes om er naar toe te gaan, nieuwe plekjes te ontdekken.

 

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes