ouderenindetrein

Ouderen willen gratis reizen

“Dat zoveel ouderen zelf aangeven dat reizen gratis zou moeten zijn, is meer dan genoeg reden om hier serieus naar te kijken.” Kerel Stroop Ouderen0rganisatie 50plus

Als ouderen het voor het zeggen hebben zou al het reizen gratis zijn, en krijgen ze in kleine groepjes entertainment van professionele artiesten. Dat blijkt uit een enquête van G-OUD, de ouderenorganisatie van 50Plus. Ruim twee derde van de ondervraagde ouderen wil dat reizen helemaal gratis wordt.

Dat zoveel ouderen zelf aangeven dat reizen gratis zou moeten zijn, is meer dan genoeg reden om hier serieus naar te kijken.” Kerel Stroop Ouderen0rganisatie 50plus die vandaag de resultaten aan de staatssecretaris Dijksma overhandigt. De ouderen werd ook gevraagd wat ze zouden veranderen in hun trein of bus als ze de kans krijgen. Kleinere bussen en betere chauffeurs werden vaak genoemd. Ook zouden jongeren meer inspraak willen hebben in hun vervoersorganisatie.
Maar het belangrijkste punt was toch wel de kosten van de reis. Hoewel reizen voor het overgrote deel al door de overheid wordt betaald, kost een enkeltje Groningen – Amsterdam bijna 25 euro in de 2de klas aan treinreis alleen. Volgens Stroop kan dat natuurlijk naar nul. “Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Maar in stappen kan het wel. Je kunt beginnen met gratis koffie en daarna in fases het afschaffen van trein- en busgeld.”
Ook zou er volgens de 50plus-ouderen gekeken kunnen worden naar het afschaffen van OV-chipcard voor ouderen en een terugkeer naar de oude strippenkaart. Stroop:” Dat kost natuurlijk geld maar dat zou je voor een deel weg kunnen halen bij dingen in het openbaar vervoer die nu veel geld kosten zoals dure managers of treinstations.”

Vrij naar “Jongeren willen gratis studeren”, Metro 12 april 2016 Rens Oving

,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes