icarus

“Oude” managementboeken: intro

Vele jaren terug behoorde het volgende leesbeeld tot mijn ideale dromen: eens in de zoveel tijd ontvang ik een doos/koffer met boeken met allerlei verrassingen en gewenste boeken. De locatie waar ik dat ontving zou Italië kunnen zijn, of een andere mooie plaats op de aardbol. Nu hebben we internet en DHL/TNT post en ontvang ik met grote regelmaat dozen van Managementboek.nl en van diverse uitgevers met vele vaak aangename verrassingen.
Op afroep staat vrijwel de hele index van het (voormalig) Centraal Boekenhuis tot mijn beschikking. De recensentensite Netgalley biedt veel Engelstalig interessants. In de afgelopen jaren heb ik dus honderden boeken als boekblogger of jurylid mogen ontvangen zoals beschreven in mijn droombeeld. Leuke boeken, ontroerend, leerzaam en complex doorwrocht. Soms blijft er wat liggen. Geen tijd, andere recensent die me voor was. Er vormde zich vaak een stapeltje “nog te lezen”, die ik dan weer doorschoof naar een volgende maand of andere stapel.

Er was een noodzaak de zolder eens goed op te ruimen. En zo vormde zich een groepje (inmiddels 16) boeken die de afgelopen jaren zijn blijven liggen (van deels gelezen tot in het cellofaan). Die “oude” managementboeken gaan de komende weken gelezen worden. Ze voldoen vooral aan de criteria: binnen een week leesbaar én nog interessant en hopelijk actueel.
Ik trap af met The Icarus Deception van marketinggoeroe Seth Godin. Ik verheug me op Out of our minds van Ken Robinson, het bijzondere The Cultural Creatives en ik moet van mezelf echt nog The little big things van Tom Peters en The Open Organization nog lezen!!

Om mezelf achter de broek aan de zitten, elke week een hier een korte impressie van het boek. En natuurlijk een blogpost op de boekblog van Managementboek.nl.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes