kopinfographic

Serieus verzoek over techniek en onderwijs

Beste connectie,

Ergens in ons verleden hebben we samengewerkt. In een project of een bedrijf! Dat was zeker iets met ICT en techniek. Want daar ben ik al ruim dertig jaar in werkzaam. En nu is mijn vraag, als jij er zin in hebt, om die relatie weer eens op te pakken met een gezamenlijke ambitie: het Techatelier.

Zoals je misschien hebt kunnen lezen op LinkedIn of Facebook ben ik in 2017 druk in de weer met dit programma. De missie is om alle kinderen van 10-14 jaar in Nederland meer kennis en ervaring te geven met moderne ICT en techniek.

In 2017 zijn de eerste resultaten behaald: we zijn actief in één school, de Onderwijsroute1014 in Zwolle, er zijn afspraken met partners en 18 studenten van Hogeschool Windesheim zijn actief en werken aan het maken en verzorgen van onderwijs en bouwen aan de businesscase. Alle waarden zijn hier in een infographic te vinden. Ik heb een beeld van een Zwembad 2.0 model. Lees daar hier meer over.

Vanaf januari kan programmering in de Stadkamer in Zwolle worden gestart. Er wordt gewerkt aan de quattro helix (of zoiets): onderwijs, onderzoek, overheid en ondernemers. In 2018 hoop ik in meer scholen actief te zijn en honderden kinderen in de locatie Stadkamer aan de gang te gaan en met veel partners te gaan samenwerken. Onderzoek naar werkvormen gaat starten.

Om te kunnen bouwen en groeien zoek ik dus partners in onderwijs, ICT en techniek. Mijn vraag: ga je meedoen? En bouwen aan de toekomst van ICT en techniek voor onze kinderen en dus onze kenniseconomie en werkgelegenheid.
Dat kan met kennis, met middelen, met kijken naar de toekomst van ICT (visionairs zijn welkom) en met kritische reflectie.

 

,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes