CeesNooteboom

Een ritueel oppakken met Cees Nooteboom

Een half jaar heeft het lezen van een groot literairwerk stilgestaan. Werk, projecten én ruim 70 boeken lezen als jurylid voor het Managementboek van het Jaar hebben literair lezen stilgezet. Het is weer de start van een nieuw kwartaal. Dus de komende drie maanden staat één groot werk centraal: Rituelen.

Deze roman uit 1980 is één van de hoogtepunten uit het oeuvre van Cees Nooteboom (1933). Nooteboom debuteerde in 1956 met Philip en de anderen. Hij heeft een groot oeuvre opgebouwd bestaande uit romans, poëziebundels, reisverhalen en essays. Nooteboom is in de Duitsland een beroemde schrijver. De vertaling van Een lied van schijn en wezen (1981) was daar de grote doorbraak. Naast Rituelen en Een lied van schijn en wezen staat Allerzielen (roman) en de reisboeken Saigoku, Berlijn en Waar je gevallen bent, blijf je. In 2016 verscheen nog een dagboek, 533, een Dagenboek. Ook die zal op de lijst staan.

,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes