appccbw

Appalachen trail klaar!!

Op 31 december 2020 ontdekte ik de Conqueror’s Virtual Challenges, virtuele routes die je wandelend, fietsend en/of zwemmend kunt afleggen. Tijdens corona een motiverend tijdverdrijf. Verschillende lengtes, gebieden die je met Streetview kunt bekijken en om de zoveel tijd een briefkaart. Ik ben een fan. In 2021 legde ik verschillende routes af waaronder het 1333 kilometer lange rondje IJsland. (Lees hier meer op Trots 100% IJsland rond. Met de kinderen wandelden we Route66, als team.

Al heel lang wil ik de Appalachian Trail lopen. Een enorme hike, waarschijnlijk de langste ter wereld van 3.500 kilometer. De Appalachen is een bergrug aan de oostkant van de Verenigde Staten. Het weerhield de kolonisten eeuwen om goed door te breken naar het Westen. Een ruig gebied, veel bossen, rivieren en over een hele grote lengte. Het begint in Georgia in het zuiden en loopt door tot Mount Katahdin in Main (of andersom). Een flink eind dat ook bijna niemand in één keer loopt. Te vroeg beginnen en het is te koud, en te laat betekent in Georgia veel hitte en tegen de tijd dat de geoefende wandelaar in Main aankomt: vrieskou. De trail wordt (grotendeels) goed onderhouden. Er zijn verder mooie verhalen over geschreven zoals Bill Bryson’s  Terug in Amerika, een voettocht door de Appalachen waarin hij en een metgezel nagenoeg onvoorbereid op pad gaan. Er zijn campingsites en lodges. Je schijnt er dagenlang te kunnen wandelen zonder iemand tegen te komen. Bekijk hier de officiële website

Maar goed, corona én de Appalachen Trail is een conquerors challenge, zelfs één van de eerste. Streetview is er niet van, en deze challenge heeft nog geen postcards. Wel 3167 kilometer virtuele wandelroute. Dat werd in 2022 mijn doel. Het is niet gelukt het binnen het kalenderjaar te doen, januari was ook nog nodig. Inmiddels ben ik klaar. De medaille staat hiernaast.  Nu eerst de Lord of the Rings laatste route afmaken en dan eens nadenken welke hierna. Corona is voorbij en daarmee ook wel een beetje de motivatie voor deze challenges.

 

Eén van de echt interessante, maar die ik eigenlijk nog fysiek wil doen is de Nakasenko. Japan ligt vol met oude pelgrimspaden die door het hele land lopen. De Nakasenko is de oude hoofdroute van de oude hoofdstad Kyoto naar Tokio (Edo). Er moet wat over blijven om naar vooruit te kijken.

 

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes