Onzin over games, geweld en andere dingen

Vorige week verscheen de nieuwste episode van World of Warcraft: Wrath of the Lich King. N.a.v. deze episode en het boek Grand Theft Childhood heb ik een Achtergrond-verhaal geschreven op Boekcover: The Day of Wrath has come!!

Angst, het is vaak een weerstand tegen innovatie. Het is meestal weerstand tegen het onbekende. Zo ook met Internet en gaming. Loverboys in Hyves, spastische aanvallen bij het spelen van MarioCard, cyberpesten, gameverslaving en natuurlijk: agressief gedrag door het spelen van gewelddadige games. Omdat de markt zo jong is, is gedegen wetenschappelijk onderzoek nog niet echt op gang gekomen. Sommige effecten zijn ook pas na vele jaren te meten.

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes