iTunes U: who dares?

Sinds een paar weken is Apple’s iTunes U beschikbaar in Nederland. Via de iStore. Een platform dat door Amerikaanse onderwijsinstellingen al een tweetal jaar druk gebruikt wordt om materiaal beschikbaar te stellen aan studenten en belangstellenden. Bekijk een iTunes U voorbeelden van bekende instellingen: Massachusetts Institute of Technology (MIT), UC Berkeley, Stanford en Yale. Materiaal in gesproken vorm (podcasts) en beeld (video’s) . Kortom materiaal dat studenten meenemen op hun iPod’s en iPhone’s en onderweg beluisteren en/of bekijken.
Naast onderwijsinstellingen zijn er ook musea en andere organisaties te vinden. Bijvoorbeeld Edutopia een innovatief onderwijsinitiatief van het George Lucas Educational Foundation. Natuurlijk ook op je iPhone!

Welk instituut wordt het eerste in Nederland?

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes