Pfff die boeken, geen medelijden

Cover The 100 Best Business BooksDe stapels boeken op en rond mijn bureau hopen zich op. Pfff. Eigen schuld dikke bult natuurlijk, want ik kan die kleurrijke uitgeverscatalogi maar niet weerstaan. In Amerika komen er jaarlijks 5.000 managementboeken uit. Ik doe een serieuze poging het beste daarvan te selecteren voor mijn dossier Wegen naar Boeken op Boekcover.nl. Maar soms even TOO MUCH. Nu moet de laatste hand gelegd worden aan een Achtergrond-stuk over bijzondere boeken over financiële crisissen: The world is curved Hidden dangers in the Global Economy door David Smick, Panic! door Michael Lewis en het fraaie (maar dikke) Lords of Finance The Bankers who broke the world door Liaquat Ahamed over de financiële moguls die de Krach van 1929 hebben veroorzaakt.
Dan doorwerken aan een stuk (ik denk speedreview) over Peter Block’s Community, een Achtergrond-verhaal over Innovate like Edison van de door mij bewonderde Michael J. Gelb , want (media)innovatie moet gedaan worden bij Mediapedagogiek (dus pakken we The new Age of Innovation van Prahalad maar meteen mee, en een Klassiekerstuk over How to think like Leonardo da Vinci, natuurlijk van Michael Gelb).

En op de vraag van de redactie van Boekcover: Schrijf je ook nog stukken over wat er in de boekenwereld gebeurt? Jazeker, dat heet bijvoorbeeld Piraten aan de macht en daar gaan de boeken The Pirate’s Dilemma van Matt Mason en Remix van Lawrence Lessig over. En dat Internet de komende tijd weer helemaal gaat veranderen staat in Thinking on the Web, Berners-Lee, Gödel and Turing van Alesso & Smith.

En dan wacht Mariska nog op een stuk over de nieuwste Clayton Christensen: The Innovator’s Prescription. Het komt, het komt… En dan lonkt al weken Andrew Razeghi’s The Riddle Where Ideas come from and how to have better ones. En liet Hans Mestrum nog wat filosofische inspiratiebronnen (o.a Greenleaf’s filosofie van Dienend Leiderschap) zien vorige week tijdens ons bezoek aan de HAN.

En dan is vandaag ook net The 100 Best Business Books of All Time uitgekomen, geschreven door Jack Covert en Todd Sattersten de eigenaren van 800CEOREAD.com . Briljant, maar 75% van de 100 boeken heb ik niet eens!! Onuitstaanbaar. Daar wreekt zich weer de bibliofiel en Kreeft in mij. Eerst dat boek maar binnen hebben. En voor nu: typen kreng!

,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes