Twitter als nieuwsbron

Twittersheep twittercloudWoensdag om 10.33 “gloeide” de tweets op over de vliegramp bij Schiphol. Twee minuten na het tragische gebeuren was #schiphol al gemaakt en stroomden de eerste links naar foto’s binnen. Traditionele media als CNN een BBC namen het nieuws over nadat ze dit op Twitter hadden gevonden. Op 19 januari jl gebeurde hetzelfde met het vliegtuigongeluk op de Hudson. Ook hier een foto geupload naar Flickr en tweet over dit gebeuren.

En dan natuurlijk het verhaal van Lance Armstrong die de crowd (zijn volgers van zijn Twitter) meldt dat zijn zeer speciale bike gestolen is. Ruim 200.000 mensen gingen op zoek en voila na een paar dagen werd de fiets weer geretourneerd.

Waar kan dat heen met die sociale media?

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes