Kampong: trainingsgezelligheid

Het was even stil op Blogmania. Te druk met heel veel andere dingen. De komende dagen hoop ik dat er wat geoogst kan worden van al die dingen, en dan kan dat ook weer hier geplaatst.

De titel verwijst naar vele maandagavonden van trainingen bijwonen van Fabian. Bij Kampong, het voetballen dan. Van zijn 6de tot 18de was dat om de twee weken naar training. En natuurlijk op zaterdag een wedstrijd, maar dan stonden de papsen aan de lijn. Bij trainen was het anders. Het was soms gezellig eten (Kampong heeft een goed keuken) en huiswerk maken met Aleida, boekje lezen of laptop erbij. Het is al een paar maanden niet meer zo. (Fabian voetbalt nog steeds, daar niet van) Achtergrond doet er niet toe, maar het symboliseert veranderingen.

Er wordt hard gesleuteld aan m-engaged. Sinds november 2009 heb ik focus. Deels geholpen door het gelijknamige boekje Focus! van Leo Babauta, met de ondertitel “Minder doen, meer bereiken.” Ik heb een paar dromen geformuleerd waar hard aan gewerkt wordt. Want dromen , die moet je niet dromen die moet je waarmaken. De eerste concrete is die verachtelijke buik. (lees ook: Doe mij ook zo’n lichaam!) Babauta hanteert in Focus! simpele regels. Een maand heb je nodig om zaken in te slijten. Maak het klein en behapbaar, anders gaat het nooit werken. In het weekend hoop ik de fles Allure te kunnen scoren. Dus op de helft. De maand februari staat in het teken om elke dag drie belangrijke dingen te doen. En daar mee te starten. En afmaken voor je met uberhaupt iets verder gaat. Dat lijkt makkelijk, maar… Ach het is pas de 9de.

De komende dagen zal ik terugkomen op timemanagement. Meer revolutie zit in het lezen en uit gaan voeren van de lessen uit de nieuwste versie van Tim Ferriss’ The 4-hour Workweek.

En dan een leuke verwijzing in het boek Connect! van Menno Lanting (veel info staat op de site Connected!World) als meelezerd. De naam is genoemd.:) Evenzo het is een heel goed boek geworden, helder geschreven, rijk aan praktijkvoorbeelden van does en don’ts. Credits voor de auteur en zijn onderzoek. Ergens de komende twee dagen heb ik hem wel uit. En dat is ook een postje waard.

Tot slot gaat er aandacht besteed worden op blogmania aan “Digitale jongere: klant in de jeugdzorg“, een subsidieaanvraag voor de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, waar ik de laatste weken bloed , zweet en tranen (en moeie vingers) aan getypt heb. Het laatste lobbywerk de komende dagen bij de Hogeschool en een aantal zorginstellingen en dan een punt achter het voorstel zetten. 1 maart willen de ambtenaren het stuk, CD-ROM en handtekeningen ontvangen.

Meer dus de komende dagen. Nu nog even op de Wii, met Sasha wandelen en dan al richting bed. Wekker staat op 6 uur. Eerst Leeuwarden daarna naar Den Haag. Nee geen medelijden. Aan het eind van de reis wacht de pot met goud. Toch?

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes