Radicaal informatiestress te lijf

Deze week start ik om de steeds verder oplopen informatiestress van email, rss-feeds,twitter, bladen, tv etc. het hoofd te bieden. Cold-turkey. Daarvoor zijn wat keuzes gemaakt die ik hier zal uitleggen. Concreet: ik ben minder goed bereikbaar, aan de andere kant als het belangrijk is, zal ik altijd contact met je opnemen. Ik beantwoord op twee momenten per dag mijn mail: 11 uur en 4 uur, en neem de telefoon minder snel aan.
Doel is meer tijd over te houden voor de echt belangrijke zaken. De belangrijkste zaak ben ik natuurlijk zelf.
Er moeten nog wat meer gaan gebeuren. Ik zal wat vaker Nee tegen je zeggen. Ik zal duidelijke grenzen stellen over wat ik verwacht.
Ik zal veel meer aan de mensen om me heen over laten, maar daar wel duidelijke afspraken over maken. (“Deed je dat al niet dan?” Nee, natuurlijk niet vaagheid is me niet onbekend (sic!))

Je zult je afvragen of er iets mis is. Ik ben niet ongesteld geworden, stel je gerust. Ik heb ook niet het goddelijke licht gezien of heb iets ernstigs onder de leden. Integendeel voel me fitter en gemotiveerder dan lang geleden.

Deze week consumeer ik primair de lessen uit The 4-hour Workweek van Tim Ferriss. Dus ik denk na over wat echt, echt belangrijk voor me is. De volgende fase is om te focussen op zaken die echt dingen voor mij opleveren (materieel en immaterieel), dus ook relaties en dingen die je gewoon maar doet, omdat je ze doet. Belangeloos. Het gaat een spannend weekje worden!

,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes