WordPress White screen of death

Empty page on wordpressHet begon als een “simpele” vraag: Er kunnen bestanden niet geupload worden, en o ja ik krijg een vreemde melding als ik een plugin wil upgraden?” Ik had een probleempje op Blogmania met mijn WordPress-software. Dan neem ik contact op met Wilco Verdoold. Als ik er zelf niet uitkom natuurlijk.

Ik had een aantal weken eerder op advies WP Super Cache aangezet, en dat had kennelijk met de caching en folderrechten zitten rommelen. (Deze plugin moet er voor zorgen dat het bezoek aan de site sneller wordt afgehandeld.) Wilco ging aan de slag, maar het probleem werd niet minder, integendeel het werd onzichtbaar. Googlen en snuffelen in WordPress fora gaf aan dat ik te maken had met het WordPress “White screen of death”, oftewel een blanco scherm. Een bekend probleem in de wereld van de caching. Wilco heeft alles gedaan in zijn macht om het te herstellen, geup- en downgrade, database backups en restores, en na twee dagen (ik dacht al na over terugzetten van een backup van vorig jaar) was het gelukkig weer gefixt. Onduidelijk is nog steeds wat én het initiële probleem veroorzaakt heeft én wat nu weer de oplossing was. Afkloppen dus!

Geleerde lessen: 1) Wp Super Cache don’t try this at home en 2) altijd, altijd een backup maken voor je begint te knutselen, hoe klein ook.

Wilco bedankt, over de wijnkeuze moeten we het nog even hebben

,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes