Farmville als leeromgeving (1)

Farmville EstateOp level 26 heb ik eindelijk mijn felbegeerde boerderij. 150.000 coins moet ik dan gespaard hebben. Ik kan migreren naar een 22×22 farm. En op level 29 wacht eindelijk de Estate. Voor 600.000 muntjes.
In de tussentijd heb ik duizenden bossen rozen en zonnebloemen geplukt. Chocolademelk bij bruine koeien gemolken. IJsblokjes onder pinguïns vandaan gehaald. Leuke bomen gepoot. Kortom ik speel net als heel veel mensen Farmville. Ik ben even digitale boer. Farmville is een spel dat enorme populariteit in Facebook geniet. De makers Zynga, hebben een hit gecreëerd. Sinds juni 2009 (lancering) wordt het door 75 miljoen unieke mensen gespeeld. 27 miljoen per dag! 60% is vrouw. (Bron ). Binnenkort is het ook speelbaar vanuit MSN. Geschat aantal maandelijkse spelers de komende maanden 100 miljoen!

Doel van het spelen voor mij is een link te tonen tussen dit type “causal games” en educatie. De educatieve, psychologische en sociale elementen van gaming wordt door ouders, leerkrachten en educatieve uitgevers nauwelijks serieus genomen. En dat is jammer. Iets waar kinderen honderden en honderden uren aan besteden mag wel eens op zijn waarde geschat worden. Slimme ondernemende kids in Amerika hebben websites gevuld met tips & tricks en ebooks uitgegeven. Voor wat real american dollars natuurlijk!

Farmville is een gezellig en sociaal spelletje. Verslavend zeker. Buren worden: of via facebook of www.farmville.com. Howdy farmers!

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes