Day 5: a song that you reminds you of someone

Pfff das lastig en persoonlijk. Het zijn er genoeg misschien wel. Blof’s Terug naar de kust aan mijn moeder en haar Zeeuwse familie, mijn opa en oma en tante Jacqueline, Papa van Stef Bos doet je meteen denken aan natuurlijk mijn vader. Ik heb muziek die horen bij verschillende geliefden en momenten. Maar die hou ik even voor mezelf:)

Al vele jaren heb ik geen contact met mijn zus. Vele redenen, lang verhaal. Maar als ik David Bowie hoor denk ik Herriët. Het eerste album dat ze van hem kreeg was Heroes uit 1977. En daarna werd alles Bowie. Muziek, een vriendje, nu al jaren haar man, die een tijdje erg zijn best deed als Ziggy Sradust door het leven te gaan. Bowie kwam toch wel mijn neusgaten uit. Overkill eigenlijk want de man heeft best mooie muziek gemaakt. In mijn studententijd, midden jaren ’80 heb ik veel gedanst op nummers van het Let’s Dance album. China Girl, Modern Love en Let’s Dance natuurlijk zelf.

Bowie vertolkte ook een mooie rol (naast vele andere filmrollen die hij heeft gespeeld) in de film Merry Christmas Mr Lawrence met de fantastische muziek Forbidden Colours van Ryuichi Sakamoto gezongen door David Sylvian.

Instrumentaal piano door Sakamoto zelf is ook wonderlijk mooi.

David Bowie, ik zal altijd als eerste aan Herriët denken, daarna aan veel dansen in Xiniks en deze mooie klanken.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes