Verrast door onbekende boeken

Een uitvloeisel uit mijn recensiewerk voor managementboek.nl is dat uitgevers mij gratis boeken sturen. Zo stuurt Boekerij mij steevast alle titels van Richard Branson (de nieuwste Succes in zaken kwam vorige week binnen). Hij komt op de stapel “te lezen na oktober” naast “al gelezen, maar nog een recensie schrijven” : Makers van Chris Anderson, De Kunst van Kaizen van Robert Maurer en Money and Power van William Cohan. (En daaronder liggen de titels die deze maand op het leesmenu staan.) Heb geen medelijden, ik doe het mezelf aan. Ik word wat slimmer en mijn boekenkast een paar titels rijker. Het najaar is de toptijd voor nieuwe titels.

Verrast worden door een boek is eigenlijk het leukste. Van alles wat binnenkomt wil ik dat 1 op de 5  onbekend is. Ik heb regelmatig aan uitgevers gevraagd iets bijzonders te sturen. Dat kan natuurlijk ook flink tegenvallen. Maar zonder dat, had ik een auteur als Patrick Lencioni nooit ontdekt.
En van al de boeken die ik zelf uitzoek, is ook niet alles zoals ik hoopte. De onderwerp kan me boeien, de aanbeveling van de uitgever, de synopsis. Allemaal leuk, maar geen succesgarantie. Nee dan zo nu en dan door het onbekende gegrepen worden. Heerlijk.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes