masterbertrand

MBA klaar en nu

Hij kan van mijn bucketlist, het behalen van de titel Master of Business Administration. Na 15 jaar met een eindsprint het afgelopen jaar is het doel behaald: Bertrand Weegenaar MBA. Op een gegeven moment een moetje. Dank aan mijn studiegenoten Jorin Dijkstra, Michael Blaas (ook voor het oorspornkelijke Zonnect idee), Rene Hazenberg en Robert Vos in het maken van het plan voor Zonnect. En de stimulans van het thuisfront uiteraard.

Deze hele weblog is voortgekomen uit een poging een thesis (voor Geenstijl) te maken.
Er is zoveel energie ingestoken. De MBA bij het IBO eerst in Zeist maar de laatste jaren in Leusden is klaar. En nu is er dus tijd. En de vraag of er nog andere ambities zijn. Door al dat lezen tbv managementboek is studie en kennisuitbreiding aan de orde van de dag.

Ooit lang geleden had ik me voorgenomen om het hele onderwijssysteem door te lopen. Als sluitstuk zou dan een universitaire graad moeten volgen. Maar ja dat is nogal een (tijds)investering. Dus daar ga ik volgend jaar eens rustig over nadenken en mij oriënteren.

Een andere meer dichtbij liggende ambitie is het schrijven van een boek. Daar worden al wat vorderingen mee gemaakt. Ik kan er nog niet bar veel over zeggen, maar de eerste pennenstreken zijn gemaakt: er is een genre, een werktitel, een thema en wat eerste schetsen. Mijn “mentor” (laat ik hem zo maar even noemen) zegt dat ik nu in het schrijfritme moet gaan komen. Beginnen met elke dag eerst eens 20 minuten. Ik stel dat al twee maanden uit. Alleen ga ik nu zoveel tijd krijgen dat het echt wel eens mag gaan gebeuren.

Korte (klussen, huishoudelijke taken etc.) en lange termijn tegen elkaar afwegen zal daar zeker een evenwicht gaan ontstaan.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Joh ik heb de tijd! - Blogmania Businessblog - 11 oktober 2015

    […] dit jaar is dat allemaal anders. De werkomgeving is vastgelegd en de studie afgerond (lees ook : MBA klaar en nu). En een gaatje viel. De werkomgeving van een Hogeschool houdt zich zeer netjes aan een 40-urige […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes