reparateur-767x1024

JobJam gestart

Even (bijna) werkeloos. Dat kenmerkte voor mij de periode december ’14 – februari ’15. In mijn zoektocht naar hoe een nieuwe carriere, het werkklimaat anno 2015 en de kansen voor 50-plussers er uitziet kwam ik op het idee van een JobJam.
JobJam heeft tot doel om ideeen voor nieuw werk en banen te onderzoeken in één weekend!
Er zijn zoveel nieuwe mogelijkheden van werk!
Er zijn zoveel creatieve manieren om mensen samen te brengen en ideeën uit te laten werken!

Ik ben te rade gegaan bij Bas van de Haterd, innovatief HR denker die vorig jaar het boekje 10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen heeft geschreven. Ik ken Bas al jaren dus na veel koffie en gesprekken hebben we het concept JobJam verder uitgewerkt en nu gepubliceerd.

En nu op zoek naar de eerste launching customer: welke gemeente of instantie durft het aan een eerste JobJam te organiseren!

Het concept is gekopieerd van de Global Game Jam. Een weekend waarin heel veel mensen in de wereld een nieuwe game programmeren. Nu geloven wij niet dat je in een weekend een heel nieuw bedrijf opzet, maar je kan wel tot hele goede, onderbouwde, plannen komen. Door alle actoren een weekend (of een vrijdag-zaterdag) samen te brengen en onder begeleiding te laten nadenken over een concept dat toekomstbestendig is. De actoren zijn de gemeente, de regionale UWV, de scholen (hoog en middelbaar), de werkzoekenden, de creatievelingen en de ondernemers uit de regio. Deze mensen, met inspiratie en begeleiding, laten we denken over een concept dat toekomst heeft. Een nieuw bedrijf dat inspeelt op de regionale werkloosheid, maar ook de regionale kracht qua huidige bedrijven. Een bedrijf waar niet over 5 jaar door robotisering weer verdwijnt, maar duurzame werkgelegenheid biedt.

Alle ideeën gaan tijdens een JobJam langs een jury en de beste ideeën worden verder onderzocht en uitgewerkt. Hierin zullen wij samenwerkingen zoeken met lokale ondernemers, gemeentes en opleidingen. Omdat we deze allemaal al hebben betrokken zijn de eerste relaties al gelegd. De ideeën worden verder openbaar gemaakt zodat andere geïnteresseerde partijen er ook inspiratie mee opdoen en mee aan de slag kunnen

Vanuit JobJam organiseren wij de bijeenkomst, zorgen we dat het juiste voorwerk is gedaan en begeleiden we de opvolging. Immers, een plan is mooi, maar het moet een bedrijf worden. Daar moet dus 3 tot 6 maanden lang een projectleider mee aan de slag, welke geholpen wordt door de experts van JobJam.

Niet dat we zelf nu allerlei nieuwe bedrijven gaan opstarten, hoewel het niet ondenkbaar is dat we her en der belangen nemen, maar we gaan ervoor zorgen dat de actoren die hier mee bezig zouden moeten zijn dit op een gestructureerde manier gaan doen die tot actie leidt.

 

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes