SecondApproach_0097

Softskills demo klaar

SecondApproach_0097Al in december kwam een einde aan het Softskills project. In samenwerking met Grendel Games (game designers en -developers) en PMI Netherlands Chapter (projectmanagement ‘materie’ deskundig) is het laatste half jaar hard gewerkt een demo neer te zetten die laat zien wat de game voor potentie heeft. Softskills was een research & development project waarbij de zachte kant van (project)management zoals leiderschap, communicatie, conflicthantering etc. etc. aan de orde komt. Er is een koppeling gelegd met de PMBOK, het grote projectmanagement boek van het PMI. Een aantal elementen zijn in de game ingebracht.

Het belangrijkste resultaat voor dit moment is het onderzoeksrapport dat hier gedownload kan worden. Het geeft een goede indruk van de diepgang van de verschillende onderzoeksaspecten. Aspecten als hoe reëel moeten karakters in een game zijn om voor de speler geloofwaardig te zijn? Wat komt er allemaal bij kijken om een motion capture model in een game te krijgen?
We waren verbaasd over het gebrek aan wetenschappelijke onderbouwing van communicatiemodellen. Onder de game is de Roos van Leary gehanteerd als een model om goede en slechte reacties tussen actors (speler en karakter) te waarderen. Hoe zit dat allemaal precies? Want uiteindelijk is validiteit in een serious game erg belangrijk!

In de goede traditie van projectmanagement is er een eindevaluatie gehouden. Er staat een mooi onderzoeksresultaat maar geen bijzonder demo-game. Teveel ambitieuze doelstellingen door zeer korte project voorbereidingstijd, een studiobedrijf (Gameship) dat failliet ging en het project een jaar stillegde, zeer veel deskundigheden en skills die nodig waren om dit project te laten slagen. Al dat leergeld zit verpakt in het materiaal dat nu voor opdrachtgevers beschikbaar is.

Inmiddels is het bedrijf van waaruit ik dit project deed, M-engaged, ter ziele. Dat betekent dat Grendel aan de gang gaat om te kijken of én hoe dit onderzoek en de demo tot een echt project kan groeien. Er zijn een aantal belangstellende organisaties en we zoeken en genereren natuurlijk publiciteit. Als je belangstelling hebt om hier meer over te weten dan kan dit in een mail richting Tim Laning kenbaar gemaakt worden.

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes