steinz

Joh ik heb de tijd!

Sinds maart ben ik van werkomgeving veranderd. Van het zakelijke consultancy / projectmanagementvak naar dat van docent bij Hogeschool Windesheim. Een verschil van dag en nacht. Vorig jaar rond deze tijd zat ik in projecten met klanten die je ook in de avond wilden kunnen bereiken en weekenden konden niet altijd als zodanig beschouwd worden. En een MBA studie waar ik druk mee bezig was.

Sinds mei dit jaar is dat allemaal anders. De werkomgeving is vastgelegd en de studie afgerond (lees ook : MBA klaar en nu). En een gaatje viel. De werkomgeving van een Hogeschool houdt zich zeer netjes aan een 40-urige werkweek. Een weekend is een weekend en een vakantieweek, een vakantieweek dus. En in dat gaatje heb ik de afgelopen maanden gezocht. Ik heb wat taken bij Oud Zuylen op me genomen (jeugdleider) en weer andere laten vallen (secretaris).
Of ik die thriller ga schrijven weet ik nog niet. Het kriebelt maar nog niet genoeg.

Sinds een paar weken vul ik de tijd met het min of meer structureel lezen van literatuur. En dat is een plezierige bezigheid. Dat kun je hap snap doen zoals ik dat nu al wat weken doe. Sinds een week heb ik echter de structuur gevonden. In Gids voor de wereldliteratuur van Pieter en Jet Steinz. Met dit boek in de hand voel ik me een wereldliteratuurreiziger. Een heerlijk boek. Al 30 jaar staat de Encyclopedie voor de Wereldliteratuur in de boekenkast maar die kijk ik nooit in. De gids echter nodig uit tot lezen en onderzoeken. Met boekwebben, lijstjes, kaarten van steden en landen. Pieter Steinz, bedankt voor dit mooie werk waarin je voor mij zal voortleven. In Lezen met ALS is te lezen dat Pieter niet zo lang meer te leven heeft. Helaas want hij schreef mooie boeken.

En nu heb ik dus structuur. Het eerste boekleesproject is begonnen met die 52 boekweb boeken. Boeken met hoe ze beïnvloed zijn en relaties met andere werken in dat thema, auteurs ed. De lijst staat hier. Er zullen na lezing van de gehele gids wat titels bijkomen. Ik houd mij niet zo netjes aan mijn eigen lijstje 🙂
Het tweede project moet er nog wel bij gemeld worden: de highlights van de Gouden eeuw van de Russische literatuur lezen. Gelukkig voor mij is er overlap met twee titels, Oorlog en Vrede en Misdaad en Straf.

Pff. Ik ben de komende jaren nog wel even zoet. Misschien moet ik er eens een literatuuropleiding naast doen? O nee, die heb ik al gedaan, alleen nooit tijd genomen om een goed te gaan lezen. Nu dus!

,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes