weegschaal

107

Het is geen geheim getal of een bijzondere code. Het is de titel van een taakje dat al jaren onder de kop “Persoonlijk” op mijn takenlijst prijkt. De bedoeling is er onder te komen: onder de 107 kilo. Een lijdensweg aan boeken over voeding én gedrag heb ik tot me genomen. Zie o.a. Nu doen! en Persoonlijke veranderkunde 1 ,2 ,3  en 4.

Sinds begin september moet het. Anders ben ik met al die kennis geen knip voor de neus waard. Dus einde koolhydraten. En dus ook in hoge mate snoepen en de alcohol. Het begin was niet makkelijk, maar sinds deze week lijkt het gewicht van me af te vallen. Het was een lange aanloop. Want wat ik niet wil is weer terug jojoën. Ooit was het 121 en nog een beetje, drie jaar geleden 102.9 kilo maar nu moet het eens gezellige, gezond en naar beneden. En blijven.

Veel onderzoek laat zien dat die koolhydraten niet gezond zijn en in je bloed een blokkade vormen om vet uit vetcellen te laten verbranden. De scheikunde laat ik hier even achterwege. Bijkomend positief neveneffect: betere huid, meer energie en nog meer van die zaken. Dat moet ik nog allemaal meemaken. Is 107 kilo dan het einddoel. Nee, hoeveel wel is door die wijziging in eetpatroon niet helemaal duidelijk. Mijn doelen waren 105 kilo einde van het jaar (ik kwam niet van de 120+ kilo, eerder een bescheiden 110) en 100 kilo voor de zomer in 2017. Met de snelheid van nu ben ik niet bang dat niet te halen. Eerder voor de verleidingen van de komende Sint, Kerst, vakanties, weekendjes etc. etc. Maar ik ben gewapend met een bak technieken en doorzettingsvermogen.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes