creativiteit-vergt-moed

Creativiteits curriculum krijgt handjes en voetjes

In navolging van mijn eerdere stukje over mijn eigen creativiteitscurriculum, heb ik wat verschillende routes verkend. Vanuit Out of our minds van Ken Robinson (in het Nederlands vertaald met Buiten de lijntjes wil ik kijken naar drie elementen:

  • Mezelf en ontwerp => Ontwerp je eigen leven op basis van design thinking
  • Mensen van binnen => Ons creatieve brein van Dick Swaab (eindelijk meer weten over onze hersenen)
  • Creativiteit in organisatie => Creativity Inc. van Ed Catmull (wat weer een goede reden is om Pixar video’s te kijken J)

Verder zal ik minimaal twee MOOC traject bekijken (dat zijn eigenlijk een paar uurtje videos en wat vraagstukjes). Veel belangrijker is deelnemen aan het Creativiteits stuk binnen HBO-ICT. Dit is een Professionele Vaardigheid, die we aan onze 3de en 4de jaars studenten aanbieden over een periode van 9 weken.

Daarmee zijn de komende 2 a 3 maanden wel gedekt en kan ik me bezig gaan houden met diepgang en vervolgvragen.

,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes