biertje

Een alcoholvrije maand, februari zonder alcohol

De eerste dag zit erop. Nog geen afkickverschijnselen! Niet omdat het moet, maar omdat het gezond is. Een maand zonder alcohol (30 dagen oid) is zeer goed voor je lichaam. Zelfs zo’n simpel maandje vinden je lever, je afweer- en je slaapsysteem heerlijk. Daar is ook al flink onderzoek naar gedaan. Onlangs kwam zo’n onderzoek van De Kennis van Nu in het nieuws.

Natuurlijk lijkt dit op jongeren gericht. Die verkopen hun lever liefst dagelijks een doodschop. Het zijn echter mensen zoals ik (50plus) die zich liever gelegenheidsdrinkers noemen en “Alcoholist? Ik! mwah valt wel mee, glaasje, twee glaasjes”, zo 14 -20 glazen in de week wegdrinken. Niet goed, onverstandig etc. En ik natuurlijk ook.
Voor mijn omgeving: ik kan wat afkickverschijnselen krijgen (hoofdpijn ) en vreemd genoeg eerst wat minder slapen. Er wordt een lichaam ontgift, dus zal ik veel water drinken. Ja die, zonder schuinkraag.

Als je dit ook wilt proberen, dan zou je mee kunnen doen met het Ikpas-onderzoek van Windesheim dat in maart loopt. Want, zoals je in het bovenstaande filmpje kon zien, is alcohol wel lekker maar niet zo goed voor je gezondheid.

Trackbacks/Pingbacks

  1. O, de gezelligheid - Blogmania Businessblog - 1 maart 2017

    […] de campagne ikpas . Om 30 of 40 dagen geen alcohol te drinken. Succes en sterkte! Ik heb er net een maandje (februari) […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes