teamggj17

Global Game Jam 2017 Zwolle lekker succes

testlogoIn het weekend van 20 – 22 januari werd de Global Game Jam 2017 voor het eerst in Zwolle georganiseerd. Vanuit 038games organiseerde ik met een team van studenten van Windesheim en Cibap dit drie dagen durende evenement. De zeer geschikte locatie was de Ontwerpfabriek van Cibap. Goede ruimtes voor de teams om te werken, een ruime eetzaal, aparte slaapruimte kortom top.

Er namen veertig studenten deel, die in acht teams in een weekend een game in elkaar zetten. Artists, designers, musici en developers leverden bijzondere en leuke games. Naast het bouwen van de games werd op twee momenten entertainment verzorgd.
Collega van Educatie Bruno Oldekleef verzorgde een entree/kennismakingssessie voor de teams nadat het thema van het weekend “Waves” bekend gemaakt werd. Op zaterdagavond verzorgde Martin Bernard en partner van Fola een Djembe sessie. Even andere ritmes en ontspanning. Het beviel de studenten.
djembeggj17zwolle

Eén game moest de winnaar zijn. Juryleden Teun Lucassen en Duco van der Wiele kozen na intens beraad voor Please Wave. Alle games zijn hier te downloaden en te spelen

Ik heb genoten van zowel de deelnemers als de mede-organisatoren. TingTing, Robert, Wanda, Laura, Rene, Robin en Christian bedankt voor het leuke weekend. Er valt veel terug te kijken. Hieronder de Aftermovie maar zeven vlogs kunnen op het Youtube kanaal worden teruggekeken.

De laatste informatie is terug te vinden op de Facebook pagina van het evenement.

Tot volgend jaar. Make games not war.

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes