creatiefdenken

Persoonlijke studie en implementatie creatief denken in 2017

Creatief denken is één van de 21e eeuwse vaardigheden die wij en onze leerlingen nog kunnen ontwikkelen. Na ruim een jaar lang over persoonlijke vaardigheden gelezen en gereflecteerd te hebben staat 2017 voor mij in het teken van creatief denken. Dit zal wat verschillende aspecten omvatten. Ik wil meer weten hoe dat in elkaar zit. Ik wil bijbehorende kennis en technieken zelf kunnen toepassen. En ik wil dit kunnen uitdragen en implementeren in een stuk educatie. En om de ambitieuze lat iets hoger te leggen: ik creëer een stukje educatie voor mezelf. Ik volg een set aanbevelingen uit de wereld van het educational hacking. Een paar tips van Kio Stark uit Don’t go back School Handbook : Choose a learning method, Find learning resources, Evaluate sources of information & stick with it.

Het eerste stuk (komt aparte blog eind januari) is bijna op orde. Ik investeer deze twee maanden het uitzoeken van mijn leerbronnen. Meerdere mensen en instituten waren mij voor. Er zijn boeken en syllabi over geschreven en ik ken wat deskundigen. In mijn werkomgeving (Hogeschool Windesheim en Cibap) is al genoeg uitgedacht zoals leertrajecten Design Thinking.
Twee boeken die mij op dit moment helpen zijn Out of our minds van Ken Robinson (wat kan er allemaal niet verbeterd worden aan en in ons educatie-systeem) en Ontwerp je eigen leven van Bill Burnett en Dave Evans. Maar er zijn mooie MOOC’s, genoeg TedTalks en nogmaals experts die dit allemaal eerder in kaart gebracht hebben.

Waar doe ik het dan allemaal voor? Wat levert het op? Nou eerst begrip waar het over gaat. En betere creatieve technieken voor mezelf. Verder aanpassingen aan een stuk onderwijs bij Windesheim (in het Entrepreneurship programma) . Ik ga erover posten (hier en op andere plekken) en ik laat een stuk gratis onderwijsprogramma achter voor mensen die ook beter willen worden in creatief denken en dat in hun onderwijs willen toepassen.

,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Creativiteits curriculum krijgt handjes en voetjes - Blogmania Businessblog - 6 januari 2018

    […] navolging van mijn eerdere stukje over mijn eigen creativiteitscurriculum, heb ik wat verschillende routes verkend. Vanuit Out of […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes