brein

Meimaand breinmaand

Een maandje aandacht aan dat belangrijke stukje lichaam dat ook onderhoud nodig heeft: mijn brein. Geïnspireerd door het onderzoek dat Niki Korteweg in haar boek Een beter brein heeft samengebracht. Na een burn-out die Niki verraste, gaat ze als wetenschapsjournaliste na wat de aanleiding voor die burn-out kon wezen. Ze kwam uit bij haar overbelaste brein. Geen aandacht aan besteed, slecht onderhouden en overvraagt. En dan kan het op til slaan en veel functies even stilleggen. Maanden slapen en gedoe als gevolg. In Een beter brein vertelt ze wat er allemaal op het terrein van hersenonderzoek gebeurt. Wow dat is veel.

Wat ik van het boek vind, kun je in de recensie vinden die binnenkort op managementboek verschijnt. Voor mij de aanleiding deze maand wat lessen van Niki ter harte te nemen. Nee ik neem geen bijzondere pilletjes (geen bewezen effect), geen brainwave stimulaties, stroomstoten. electroden ed. Het moet gewoon met rust (o slapen vinden die hersens fantastisch of nog beter, alles wordt minder in je hersenen als je te weinig slaapt), gezond eten (vitamines B12, pinda’s, visolie etc. en dag alcohol dat vinden de hersens dus niet leuk) en vooral focus. Lang geconcentreerd aan dezelfde taak werken geeft de het werkgeheugen in je brein de tijd om de verbinden goed te leggen. Mediteren en dagdromen zijn ook goede aanwinsten in mijn patroon.

Dus deze maand eindelijk wat doen aan de creativiteitsstudie. En die stapel boeken die half uit zijn en besproken moeten worden eens wegwerken. De hersens mogen aan het werk.

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes