hemingway

100 boeken project schiet een beetje op

In 2016 stonden vier grote werken centraal: Misdaad en Straf, toneelstukken van Shakespeare, Geheime kamers en In de Naam van de Roos. (lees hier verder). Geslaagd kan ik het tot op heden niet noemen. Vrolijke literatuur is anders. Tijd blijkt een probleem, dus dat moet veel beter gepland worden. Misdaad en Straf zal ik zeker wel eens gaan lezen. Jeroen Brouwers staat netjes in de kast maar het werd me al gauw te pessimistisch. Mooie structuren en zinnen dat wel.

2017 is een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden. Ik twist iets aan het model, dat wel. Zo staat het eerste kwartaal in het teken van the Lost Generation. Een set Amerikaanse auteurs waarvan Ernest Hemingway, John dos Passos en F. Scott Fitzgerald de bekendsten zijn. Boeken die daarbij horen zijn The Old men and the Sea en The Great Gatsby. Het tweede kwartaal is bedoeld als een Renaissance kunst ed periode. Biografieën over Leonardo da Vinci en Michelangelo staan op de leeslijst. Maar ook de Decamerona kan niet ontbreken.
In de zomer heb ik de meeste tijd dus prijkt daar dit jaar Louis Couperus. Het mooie essay Angst en schoonheid van Bas Heijne inspireerde om Couperus naar voren te halen. En het laatste kwartaal is weer voor een Rus. Ik weet nog niet wie maar dat komt vanzelf.

,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes